Ria Niens tussen haar bloemen.
Ria Niens tussen haar bloemen.

Inge fotografeert hobby’s: Ria Niens houdt van bloemen

Algemeen

In Hellendoorn (en de rest van de gemeente) wonen de gelukkigste mensen van Nederland. Maar waar worden we nu zo gelukkig van? Inge Exoo wordt dat van fotograferen maar wat is uw passie? Deze vraag leidde tot zeer mooie gesprekken met “gewone” mensen. Deze keer het gesprek met de goedlachse Ria Niens.

Na 42 jaar met veel plezier en passie in de zorg te hebben gewerkt vindt Ria dat het mooi is geweest. Het eerste jaar doet ze “even” niks en bedenkt ze waar ze nu oprecht blij van wordt. Het antwoord is bloemen! Vol enthousiasme begon ze drie jaar geleden met het aanleggen van haar bloementuin op de Jipkesbelt. Ondertussen heeft ze een dubbele kavel en kan ze trots zijn op haar paradijsje vol prachtige bloemen in soorten en kleuren. Dat ontstaat niet zomaar, er komt heel wat bij kijken! Ria doet alles zelf; de grond omspitten, zaaien, poten, oogsten van zaadjes en boeketten maken op bestelling. Ze heeft een tuinhuisje waar ze haar gereedschap bewaart en haar tuinstoel. Want soms zit ze ook gewoon eventjes lekker te kijken naar wat er ontstaan is. Geniet ze van vlindertjes, bijtjes en vogeltjes die haar tuin bezoeken, soms komt er zelfs een eekhoorntje kijken. 

Elke zaterdagmorgen is Ria vanaf half 11 in haar paradijsje te vinden, tot half oktober. Nu wordt het tijd om de dahliabollen uit de grond te halen en te laten drogen. De tuin gaat dan een rustperiode in om volgend voorjaar weer alles te kunnen geven. Normaal gesproken blijven de dahlia’s staan tot de eerste vorst, maar de temperaturen schommelen alle kanten op. Ook hier is klimaatverandering dus duidelijk voelbaar. 

In de winter kijkt Ria terug op het afgelopen jaar, wat ging goed en wat kan anders. Ze maakt dan een nieuwe indeling voor de tuin. In februari zaait ze de eerste zaadjes in haar kas en in maart wordt de grond omgespit en bemest. Een nieuw seizoen is begonnen...

Ook het sociale aspect is belangrijk. Zodra  de overbuurvrouw zich laat zien gaat Ria even vragen hoe het met haar gaat en hoe haar vakantie is geweest. Er is heel wat bij te praten... Wilt u in contact komen met deze spontane powervrouw, dan kunt u haar ook bellen 06 34 45 45 93.

Inge Exoo

Ook in deze rubriek? Stuur een e-mail naar redactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Inge fotografeert hobby’s’.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 11 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 18 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 23 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01