Afbeelding

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers voor kazernes in Hellendoorn en Nijverdal

Nieuws

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Brandweer Twente is gestart met de nieuwe wervingscampagne. Met de slogan van deze campagne ‘Een pieper? Lang zo gek nog niet’ gaan ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers in dertien kazernes in Twente, waaronder die in Hellendoorn en Nijverdal.

Brandweervrijwilligers zetten zich met veel passie in om inwoners van Twente te helpen bij een calamiteit. Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze samen met de beroepsbrandweermensen vanuit 29 kazernes zo’n 4.000 incidenten. “Als vrijwilliger draag je bij aan een veiliger Twente. Ontdek de uitdaging, voldoening en passie van het brandweerwerk. De brandweer past ook bij jou! Zet de stap naar de warmste werkgever van Nederland en solliciteer!”, luidt de oproep van Ralf van den Heuvel, sectorhoofd Incidentbestrijding bij Brandweer Twente. 

Twente rekent op jou!

Brandweer Twente heeft versterking nodig in Boekelo, Borne, Delden, Denekamp, Haaksbergen, Hellendoorn, Holten, Losser, Nijverdal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen en Weerselo. Ze zoeken vrijwilligers die binnen enkele minuten bij de kazerne kunnen zijn om mee uit te rukken naar een incident. Mensen die daadkrachtig, deskundig en behulpzaam zijn. Vrijwilligers zijn onderdeel van een hecht team en ontvangen vergoedingen voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. De inzet van vrijwilligers hierbij is cruciaal. De inwoners van Twente rekenen 24/7 op de brandweer.

Geïnteresseerden vinden meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl en zijn altijd welkom bij de deelnemende kazernes om bijvoorbeeld te kijken bij een oefenavond en de sfeer te proeven. Gedurende de campagneperiode organiseren de kazernes activiteiten om mensen te enthousiasmeren. Solliciteren kan tot en met 17 maart via de bovenstaande website. Om de campagne extra kracht bij te zetten, staan op zaterdag 24 februari tussen 11.00 en 13.00 uur vrijwilligers van de kazerne Hellendoorn op het pleintje in de Dorpsstraat om aandacht te vragen voor het werken als vrijwilliger bij de brandweer. Door middel van de challenge ‘Zo gepiept!’ kun jij testen of je geschikt bent als brandweervrijwilliger.

Kom de brandweer beleven!

Op 7 maart houdt Brandweer Twente voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus in Enschede. Op die avond nemen ze op hun oefenterrein Troned  geïnteresseerden mee in de wereld van de brandweer. Ze vertellen hoe het is om vrijwilliger te zijn, hoe de opleiding is opgebouwd en wat het betekent voor jouw dagelijkse leven. Op het oefenterrein mag je het werk van de brandweer zelf ervaren en beleven. Aanmelden kan via werkenbijbrandweertwente.nl

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17