Afbeelding

Mooie prestaties voor turnsters van G.V. Fysion

Sport

NIJVERDAL - Hoewel de zon moeite had om door de bewolking heen te komen, straalden de turnsters van G.V. Fysion tijdens de tweede plaatsingswedstrijd niveau 4 en supplement F. Een thuiswedstrijd voor de meiden, want de wedstrijd vond plaats in hun eigen sporthal.

Tijdens de eerste wedstrijd mocht het team, samengesteld uit de A- en B-selectie, hun vaardigheden laten zien. Ondanks de aanwezige zenuwen, werd er knap geturnd. De toeschouwers konden genieten van een prachtige brugoefening van Nomi. Jasmijn toonde voor het eerst een salto achterover van de balk. Mirthe en Liz hebben allebei hun oefening op de balk kunnen volbrengen zonder van de balk af te vallen. Een knappe prestatie! Het team bereikte met elkaar een 4e plek.

Topwedstrijd jeugd

Later op de ochtend mocht de jeugd hun wedstrijd turnen. Ook zij werden vierde. Het was een topwedstrijd volgens Fysion. Niet alleen vanwege het resultaat, maar vooral omdat er ook veel angsten zijn overwonnen door de turnsters. Waar Ezra tijdens de vorige wedstrijd de arabier salto op de vloer nog met hulp deed, deed ze hem nu alleen. Ook Noe straalde op de vloer. Zij turnde een knappe arabier flikflak salto en overslag salto. Hoewel Jade bij het inturnen de salto van de brug af nog niet aandurfde, besloot ze het tijdens de wedstrijd wel te proberen. En hoe! Als laatste liet Judith de aanwezigen genieten van een strakke brugoefening. Jade plaatste zich individueel op een vierde plek, Noe werd vijfde.

Junioren in actie

Als laatste team van de dag sloten de junioren de wedstrijddag voor Fysion af. Blessures zaten een optimale voorbereiding in de weg. Het weerhield de meiden er niet van om hun oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Christy koos ervoor om twee onderdelen te turnen. Op de balk en vloer liet ze haar nieuwe oefeningen zien. Esther wist, met een gebroken teen, toch haar volledige programma te turnen. “Een groot compliment voor deze twee doorzetters”, aldus Fysion. Sanne zette een hele strakke brugoefening neer. Zij wist hier 11.850 punten mee te scoren, de hoogste score van alle deelnemers uit deze wedstrijd, en werd eerste op dit onderdeel. Hanne turnde al haar onderdelen heel stabiel en wist hiermee individueel een vijfde plaats te behalen. Het is nu afwachten wie zich geplaatst heeft voor de Overijsselse finale. “We zijn trots op de geleverde prestaties, maar vooral op het plezier en doorzettingsvermogen wat alle meiden vandaag hebben laten zien!”

Afbeelding
Afbeelding
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11