Afbeelding

SVVN verliest van koploper Helios met 1-2

Sport

NIJVERDAL - SVVN ontving zaterdag 16 maart koploper Helios. De thuisploeg ging op zoek naar eerherstel na de afgelopen wedstrijden.

De gesprekken die vorige week werden gevoerd, hebben hun uitwerking op het veld niet gemist. SVVN begon scherp. SVVN trok brutaal ten aanval en dat resulteerde al in 5e minuut in een doelpunt. Marvin Thomas duikt op een lange bal tussen een verdediger en keeper door en schiet de bal in het lege doel: 1-0. SVVN werkt zich een slag in de rondte om deze voorsprong te behouden. Na een enerverende eerste helft is de stand bij rust nog steeds 1-0.

SVVN zet de goede lijn van de eerste helft door in de tweede helft. De kansen zijn voor beide teams minder talrijk dan in de eerste helft en dat betekent ook dat SVVN relatief eenvoudig de voorsprong kan verdedigen. In de 70e minuut gaat echter een aanvaller van Helios onderuit in de zestien. De scheidsrechter fluit voor vasthouden en de bal gaat op de stip. Jarmo van ’t Hof schiet vervolgens de bal onberispelijk binnen.

SVVN zet de strijd voort. In de 77ste minuut levert Tijn Poortman een voorzet af bij Teun Bakhuis. In kansrijke positie schiet Teun over. Twee minuten later geeft Teun Bakhuis een voorzet vanaf links. Jimmy Scharphof kopt de bal op goal, maar keeper Sven Kreukniet weet een doelpunt te voorkomen. In de 82e minuut leidt een moment van onoplettendheid tot een doelpunt voor Helios. Vanaf rechts wordt de bal op links naar Sem Thomassen geschoten die Helios op voorsprong schiet.

Twee minuten later had Jarmo van ’t Hof de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar zijn kopbal gaat in het zijnet. In de 86e minuut bereikt een bal links Marvin Thomas die de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal schiet. Het blijkt dé kans te zijn geweest op de gelijkmaker. SVVN gaat vol in de aanval en diep in blessuretijd weerhoudt Patriz een aanvaller van scoren. Aan de stand veranderd niets meer. De eindstand is 1-2.

SVVN kan terugkijken op een prima wedstrijd, waarmee vertrouwen is gekweekt voor de volgende wedstrijden. De eerstvolgende is zaterdag 23 maart. Dan gaat SVVN op bezoek bij Blauw Wit’66 in Holten. De wedstrijd op Sportpark ’t Vletgoor begint om 15.00 uur.