De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)

Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie

Sport

NIJVERDAL – De Regge Survival, georganiseerd door Atletiek- en Survivalvereniging Atletics, vindt op 6 juli voor de 27e keer plaats. 

De Atletiek- en Survivalvereniging Atletics maakt zich op voor een uitdagende zomerse editie van de Regge Survival. Op 6 juli houdt de Nijverdalse club het modderspektakel voor de 27e keer. Voor het eerst kunnen de jeugdige deelnemers zich inschrijven voor een wedstrijd.

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich inschrijven voor een 6 kilometer lange survivalwedstrijd in hun leeftijdsklasse. Tijdens deze wedstrijden worden deelnemers gecontroleerd of ze de hindernissen op de juiste manier overbruggen en wordt hun tijd gemeten. Deze wedstrijden vinden plaats voorafgaand aan de reguliere teamruns en zijn tevens de clubkampioenschappen voor de survivalleden van ASV Atletics. Op die manier kunnen kinderen uit de leeftijd 10 tot en met 11, 12 tot en met 14 en 15 tot en met 17 jaar hun krachten aan elkaar meten.

Al enkele weken loopt de WhatsApp-groep van de parcoursbouwers over van de ideeën. “We zijn druk bezig met het bedenken van nieuwe uitdagende hindernissen”, vertelt Martijn Schulenburg, een van de nieuwe gezichten binnen de organisatie. De hindernissen moeten zo bedacht worden dat ze uitdagend zijn voor de getrainde wedstrijdlopers en tegelijk leuk voor de grotere groepen. “Op die manier willen alle deelnemers verrassen met onze nieuwe route en hindernissen.”

De Regge Survival staat bekend als het evenement waarbij kinderen van 4 tot en met 17 jaar kennis kunnen maken met de survivalsport. In teams van twee tot maximaal tien personen maken de deelnemers vooral veel plezier en proberen ze samen de hindernissen op het parcours van 1,5, 4 of 6 kilometer te overbruggen. Inschrijven voor de Regge Survival kan sinds vrijdag 12 april 20.00 uur via de website van de Regge Survival. Meer informatie en inschrijven: www.reggesurvival.nl

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17