De mogelijkheden van een 3D-printer zijn eindeloos.
De mogelijkheden van een 3D-printer zijn eindeloos.

Ga aan de slag met de 3D-printer in het MaakLab

Uitgaan

NIJVERDAL - Leer van alles over 3D-printen tijdens de workshop ‘Aan de slag met de 3D-printer’ in het MaakLab in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal op donderdag 8 februari. Tussen 18.00 en 20.00 uur leren deelnemers gebruik te maken van deze innovatieve technologie.

Met een 3D-printer kan vrijwel elk object worden gemaakt dat de deelnemers maar kunnen bedenken. Niet alleen simpele objecten maar ook complexe en unieke creaties. Van producten als plastic bekers, speelgoed en stoelen tot medische implantaten, gouden juwelen en reservesleutels. Maar ook voedsel, kleding en zelfs complete huizen behoren tot de mogelijkheden. Zover gaat het in de workshop natuurlijk nog niet, maar de mogelijkheden van een 3D-printer zijn echt eindeloos. Tijdens de workshop ‘Aan de slag met de 3D-printer’ gaan de deelnemers aan het werk onder begeleiding van de MaakLab medewerkers en experimenteren zij met hun eigen ontwerpen en leren zij de 3D-printer goed te gebruiken.

Deze workshop is bedoeld voor jongeren van 16 jaar of ouder. Aanmelden kan op www.zinin.com of www.zininbibliotheek.nl. Aanmelden kan ook bij de balie van de Tourist Info of telefonisch op 0548-624489.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11