Afbeelding

Cabaret van Jeroens Clan in het ZINiN Theater

Uitgaan

NIJVERDAL - Fris, grofgebekt en er ingaan met een gestrekt been. Dat is de stijl van het cabarettrio Jeroens Clan volgens het ZINiN Theater. Op donderdag 29 februari maken Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek in het ZINiN Theater in Nijverdal. Hun show heet dat ook toepasselijk ‘Korte Metten’ en zit vol snelle scènes, rauwe liedjes en nietsontziende grappen.

Theo Maassen enthousiast

Theo Maassen, zelf een meester in de wereld van cabaret, is razend enthousiast over de show: “Bij het nummer ‘Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben’ kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden. Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam.”

Nog sneller, rauwer en genadelozer

De show, die na het succes van ‘Tere zieltjes’ nog sneller, rauwer en genadelozer is, werd met open armen ontvangen door regisseur Martijn Bouwman, die na een try-out meteen zijn diensten aanbood. Een hoogtepunt volgens hem is het lied van complotdenkers: ‘ik stel alleen maar vragen’. “Steengoed”, glundert Bouwman, die nu de eindregie voert over ‘Korte Metten’.

Leids Cabaret Festival

De dertigers van Jeroens Clan, die elkaar al kennen sinds de brugklas, behaalden in 2018 de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury prees hen om hun vermogen om slim de zaal te bespelen met snelle scènes en liedjes. Met ‘Tere zieltjes’ volgde een succesvolle tour van meer dan 100 voorstellingen in Nederland en België.

Lovende recensies door de pers

De pers is unaniem lovend over Jeroens Clan. Theaterkrant noemt het drietal “dramaturgisch interessant” en vergelijkt hen met grootheden als Hans Teeuwen en Theo Maassen. Leidsch Dagblad prijst hun “bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid”, terwijl Het Parool de masculiene bravoure onthult die schuilgaat achter de schermen.

Kaarten reserveren

‘Korte Metten’ belooft een achtbaan van emoties te worden waar het publiek nog lang over zal napraten. Kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17