Het Instagram-account van Merijn Scholten telt nu ruim 149.000 volgers.
Het Instagram-account van Merijn Scholten telt nu ruim 149.000 volgers.

Instagram hit Merijn Scholten met cabaretshow vol typetjes in ZINiN

Cultuur

NIJVERDAL - Merijn Scholten komt op donderdag 15 februari naar het podium van het ZINiN Theater met zijn show ‘Team Solo’. Een show vol met zijn Instagram typetjes die ook in het theater erg goed werken. 

Hij wordt bestempeld door collega cabaretiers als de ‘grappigste man op Instagram’. Een officieuze titel die toebehoort aan cabaretier Merijn Scholten. 

In een periode waarin lockdowns overheersten, stak Scholten zijn fans een hart onder de riem met satirische filmpjes die niet alleen online, maar ook live in het theater voor lachsalvo’s zorgen bij de bezoekers. Zijn Instagram-account telt nu ruim 149.000 volgers die zijn Instagram-filmpjes massaal ‘liken’. Maar voor Scholten is er niets mooiers dan zijn fans recht in de ogen te kijken, live op het podium.

Winnaar Cabaret Festival 

Als voormalig lid van het succesvolle cabaretduo De Partizanen, waarmee hij het Leids Cabaret Festival 2013 en de Neerlands Hoop in 2015 won, stapt Scholten solo het podium op met zijn show ‘Team Solo’. Terug naar de basis, helemaal alleen maar zeker niet eenzaam op het podium. Hij weet als geen ander de zaal te vullen met zijn unieke komische talent.

Overweldigend positief 

De Volkskrant noemt het “een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling”, waarbij “de hilarische Insta-types van Merijn Scholten ook in het theater schitteren.” De Telegraaf prijst Scholten’s vondst van een theatervorm die hem vrijheid geeft om zijn komische talent uit te buiten en tegelijkertijd iets van de wereld te tonen. Theaterkrant beschrijft het als “fenomenaal leuk”, waarbij “de zaal aan zijn voeten ligt, vaak hikkend van het lachen.” NRC voegt toe dat “de typetjes kippenvel-opwekkend griezelig zijn.”

Kaarten reserveren

Merijn Scholten belooft een energieke en snelle avond vol met zijn hilarische en succesvolle typetjes. Een kans om live te ervaren waarom hij ruim 149.000 volgers op Instagram heeft. De voorstelling begint op donderdag 15 februari om 20.15 uur. Kaarten kosten 21 euro en zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11