Een 3D printer maakt met chocolade als inkt een letter.
Een 3D printer maakt met chocolade als inkt een letter.

Kom chocolade printen in ZINiN Bibliotheek

Algemeen

Printen kan niet alleen met inkt. Ook printen van kunststof en zelfs chocolade is mogelijk. Dat laatste gaat gebeuren tijdens de workshop Chocoladeprinter in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal op dinsdag 28 december.

NIJVERDAL - De chocoladeprinter is een 3D printer, die chocolade als ‘inkt’ gebruikt. De printer smelt de chocolade en de vorm van de letter wordt laagje voor laagje opgebouwd. Dat gebeurt heel nauwkeurig, zodat je perfecte vormen kunt maken. De letters kunnen in verschillende lettertypes gemaakt worden.
Deze voedselprinttechnologie is in de afgelopen jaren sterk verbeterd en goedkoper geworden en daarom het is nu mogelijk om daar verder mee te experimenteren. In luxe driesterrenrestaurants experimenteren de chefs nu al met groente- en aardappelpuree.

Wie de eerste letter van zijn voornaam wil printen kan op dinsdag 28 december aan de slag bij de workshop Chocoladeprinter. Aan het eind van de workshop mag de chocoladeletter, als deze nog niet opgegeten is, mee naar huis worden genomen.
Tussen 13.30 en 15.00 uur wordt de workshop gegeven voor kinderen van 6 tot 9 jaar en tussen 15.30 en 17.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Toegangsprijs bedraagt 2,50 euro.
Aanmelden of kaarten reserveren voor de workshop High Tech: Chocoladeprinter kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Afhalen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk.

www.zininbibliotheek.nl

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 1 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 3 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 4 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 5 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 5 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 5 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 9 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 10 uur geleden