Afbeelding

Dienst met een bijzonder karakter over Halloween

Algemeen

DAARLERVEEN - In De Schoof wordt op zondag 23 oktober weer een ‘Dienst met een bijzonder karakter’ gehouden. Het thema is ‘Het gevaar van Halloween’.

Vragen die bij het thema horen zijn onder meer ‘Waarom wordt Halloween op 31 oktober gevierd en zie je overal verlichte pompoenen?’, ‘Waarom gaan mensen verkleed als skeletten of spoken en bellen aan met de vraag Trick or Treat’ en ‘Wat houdt Halloween precies in en waar is het ontstaan?’. “Er komt steeds meer nadruk op horror en griezelen en dat is volgend de Bijbel ongezond. God waarschuwt in de Bijbel voortdurend voor dit soort duistere praktijken, en dat doet Hij niet zomaar”, zo laten de organisatoren weten.

Tijdens de dienst zullen liedere over Jezus, die het Licht der wereld is (Johannes 8:12), worden gezongen. De leiding is in handen van een commissielid. Via het grote scherm in de kerk zal een predikant naar aanleiding van Bijbelgedeelten uitleg geven. Remco Bos zal de samenzang begeleiden. 

Iedereen is welkom op zondag 23 oktober om 19.00 uur voor de ‘Dienst met een bijzonder karakter’ in De Schoof aan de Brugstraat 10.

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 10 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 16 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 21 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 22 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15