Afbeelding

Gratis leren programmeren

Algemeen

NIJVERDAL - Kinderen tussen de 7 en 17 jaar die geïnteresseerd zijn in zelf games maken, websites bouwen en programmeren kunnen dit op zaterdag 9 september van 14.00 tot 15.30 uur leren bij de CoderDojo in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. 

Bij de CoderDojo wordt er samen met andere jongeren gewerkt aan projecten, zoals het maken van games, apps en websites. De CoderDojo is gratis te volgen. Deelnemers die een eigen laptop of chromebook hebben mogen die meenemen. 

De missie van CoderDojo is om iedereen te leren programmeren, ongeacht achtergrond of opleiding. De bedenkers van de CoderDojo’s geloven erin dat programmeren een belangrijke vaardigheid is voor de 21e eeuw en dat iedereen de kans moet hebben om deze vaardigheid te leren. Hier zijn enkele voordelen van het volgen van een CoderDojo: leren programmeren in verschillende programmeertalen, zoals Python, Java en C++ en het werken aan uitdagende projecten, zoals het maken van games, apps en websites. Hierbij leren zij van andere jongeren en van ervaren vrijwilligers. 

Aanmelden is mogelijk via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 21 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11