Bas Haring is informaticus, schrijver en hoogleraar aan de universiteit in Leiden.
Bas Haring is informaticus, schrijver en hoogleraar aan de universiteit in Leiden. Foto: Heidi de Gier

Ontdek van alles bij ZINiN Breinreis

Algemeen

NIJVERDAL - ZINiN Breinreis heeft weer enkele activiteiten op de planning staan. Reserveren voor de activiteiten kan online via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 613342 of aan de kassa van de ZINiN Bibliotheek bij de Tourist Info in Nijverdal. Kijk ook op de website voor meer informatie. 

Inloopspreekuur Openbaar Vervoer

De ZINiN Bibliotheek houdt op woensdag 1 november een inloopspreekuur over het openbaar vervoer. Tijdens het inloopspreekuur geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers en helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig reizen. Het gratis inloopspreekuur vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek. Naast het maandelijks spreekuur is er op 31 oktober ook weer een proefreis vanuit Nijverdal, waar OV-ambassadeurs senioren helpen met het reizen met bus en trein. Aanmelden kan op www.ervaarhetov.nl/proefreis of via 038-45 40 130.Telefonisch contact met een OV-ambassadeur is ook mogelijk via 038 – 303 70 10. Elke werkdag zijn zij beschikbaar om alle OV-gerelateerde vragen te beantwoorden.

JobOn training

Ook in de maand november wordt er weer een aantal gratis online JobOn Trainingen gehouden. JobOn is een landelijke vrijwilligersorganisatie voor iedereen die een stap wil maken in zijn of haar loopbaan. In november zijn er vier trainingen: op 1 november ‘Storytelling’, 8 november ‘Jouw Voorstelpitch’, 15 november ‘Samen aan de slag: werkgeluk’ en op 24 november is er het ‘Loopbaanspreekuur’. Aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie is te vinden op www.jobon.nl

MaakLab (16+)

In het MaakLab in de ZINiN Bibliotheek is een scala aan apparatuur en technologieën te vinden waarmee jongeren aan de slag kunnen gaan. Van 3D-printers tot lasercutters, alles is aanwezig om de creativiteit de vrije loop te laten. Tijdens de ‘Werkmomenten ZINiN MaakLab’ gaan de jongeren aan het werk onder begeleiding van de MaakLab-medewerkers. Zij helpen om ideeën tot leven te brengen en geven tips en tricks om de vaardigheden van de deelnemers te verbeteren. De eerstvolgende MaakLab werkmomenten zijn op dinsdag 7 en donderdag 16 november om 18.00 uur. Reserveren is noodzakelijk. 

Mozaïeken op textiel

De bibliotheek houdt op donderdag 9 november om 15.00 uur een workshop ‘mozaïeken op textiel’ voor ouders en kinderen (4 tot 7 jaar). Onder deskundige begeleiding kunnen deelnemers een kunstwerk creëeren met de heatpress. Vervolgens wordt de creatie bevestigd in een borduurring om het aan de muur te kunnen hangen. Er is slechts één entreekaartjes van 5 euro nodig per ouder-kind duo. Aanmelden is noodzakelijk.


Bij de CoderDojo kan iedereen, ongeacht hun achtergrond of opleidingsniveau, leren programmeren. 

CoderDojo 

Kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud, die het leuk lijkt om eigen videogames, apps en websites te programmeren kunnen op zaterdag 18 november naar de ZINiN Bibliotheek komen bij de CoderDojo. Samen met leeftijdsgenoten kunnen zij ontdekken wat er mogelijk is op het gebied van programmeren. Het is geen probleem als zij nog geen ervaring hebben, de workshop is juist bedoeld om van elkaar te leren. Het is wel handig om een eigen laptop mee te nemen. De gratis workshop vindt plaats op zaterdag 18 november om 14.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Lezing Bas Haring 

Volksfilosoof en hoogleraar Bas Haring weet het zeker: “Kunstmatige intelligentie is niet eng en kan ons leven aanzienlijk makkelijker maken.” Toch vindt hij het ook wel een beetje spannend, want wat staat ons allemaal te wachten? Hij komt erover vertellen in het ZINiN Theater op maandag 20 november om 20.00 uur. Kaarten kosten 9,50 euro.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 42 minuten geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 7 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 12 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater gisteren
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01