Afbeelding

Nederland Participeert nu ook in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - De Stichting Nederland Participeert opent op 6 juni aanstaande hun nieuwe locatie in Nijverdal. De stichting zet zich in voor mensen die vanwege hun privésituatie moeite hebben een baan te vinden of te behouden.

De stichting is al langere tijd werkzaam in Almelo en richt zich voornamelijk op de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze afstand kan ontstaan voor een ziekte of handicap, wanneer iemand in aanmerking komt of zou moeten komen voor een Wajong-uitkering. Maar tal van problemen in de persoonlijke situatie kunnen er voor zorgen dat iemand moeilijk aan werk komt of een baan kan behouden. De stichting geeft aan zich te onderscheiden van anderen doordat ze met een vast stappenplan werken. Dit stappenplan is er op gericht om voor cliënten te zorgen voor een goede balans tussen werk en prive. Doordat men in het dagelijks leven alles op orde heeft is het ook mogelijk om in de werksituatie goed te presteren.

Almelo
De Stichting Nederland Participeert werkt met een klein team van jobcoaches die mensen begeleiden bij het vinden en behouden van een baan. Dit deden ze voorheen alleen vanuit hun locatie in Almelo aan de Twentepoort Oost. Vanaf 6 juni worden hun werkzaamheden en diensten ook voor inwoners van Nijverdal beter toegankelijk dankzij een locatie in deze plaats. Ze bieden hulp in de vorm van gezinsbegeleiding, dagbesteding, huisvesting, geestelijke- en lichamelijke gezondheidszorg en begeleiding bij financien, school, en vrijetijdsbesteding.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 7 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 9 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 15 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 18 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 18 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49