Afbeelding

Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht

Nieuws

HELLENDOORN - Afgelopen zondag was het zover... de Sint Joris fietspuzzeltocht van scouting de Reggegroep Hellendoorn-Nijverdal.

Sint Joris is de beschermheilige van Scouting en 23 april is traditioneel een internationale feestdag bij de scouting. Afgelopen vrijdag heeft de Reggegroep dit, zoals gebruikelijk, ook al gevierd met een kampvuuravond en het hernieuwen van de belofte. Om weer te herhalen wat men beloofd heeft bij de installatie bij de Scouting.

Fietspuzzeltocht

Op zondag werd het nogmaals gevierd met een fietspuzzeltocht voor alle leden en hun familieleden. Er was een route uitgezet in de omgeving van Nijverdal/Hellendoorn en men kon kiezen tussen de 10 of 20 kilometer. Er was een mooi aantal leden die met hun vader, moeder, broertjes, zusjes, opa en oma kwamen om mee te fietsen. Het weer was ze goed gezind: het was droog met af en toe een zonnetje. De puzzeltocht begon bij de blokhut waar de verschillende routetechnieken aangereikt werden, voor de echte scout geen probleem: die beheerst natuurlijk meerdere technieken. Onderweg waren er verschillende posten waar opdrachten waren uitgezet, zoals boogschieten en ringsteken. Ook was er een spannende kabelbaan voor de echte waaghalzen. Als de opdracht goed gedaan was kreeg men een hint om de puzzel op te lossen. Uiteraard was er ruimte voor koffie/thee en genieten van de mooie omgeving. Aan het einde van de fietstocht wachtte bij de blokhut een welverdiende lekkernij voor alle deelnemers. De Reggegroep kijkt terug op een geslaagde fietstocht.

Uitdagingen

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen ze zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. De Reggegroep is al 79 jaar actief in de regio. Met zijn 168 leden is de groep nog steeds een bloeiende vereniging.

Meer informatie

Geïnteresseerd in scouting? Als jeugdlid of als enthousiaste leiding? Kijk op: www.reggegroep.nl of op Facebook of Instagram

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 13 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 19 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07