Streekderby eindigt in Nijverdals voordeel

NIJVERDAL - De streekderby in het oostelijke mannenwaterpolo tussen het Borculose Schuurman BZC en Het Ravijn is zaterdagavond in zwembad 't Timpke in een 9-12 overwinning geëindigd voor de Nijverdalse formatie van Ron Loos. De waterpolodames van Het Ravijn kwamen dit weekend niet in actie.

De derby's tussen de twee eredivisie oostelijke grootmachten in het mannenwaterpolo hebben ieder jaar weer een bijzondere betekenis. Er wordt naar uitgekeken. Ook afgelopen zaterdag in zwembad 't Timpke weer. De ploeg van Klaas Zwaan nam een 2-0 voorsprong op Het Ravijn, door twee snelle uitsluitingen aan Ravijnzijde. "Daarna werd de goede lijn weer opgepakt en werd er vanuit een gesloten verdediging gespeeld. In de derde periode liepen we 3 doelpunten weg en kwam BZC er niet meer aan te pas", oordeelde teammanager Jan Heerdink. "We wisten de voorsprong in de vierde periode vast te houden door goed en gedisciplineerd spel". De Nijverdallers bezetten na 5 wedstrijden samen met Widex/GZC-Donk een gedeelde tweede plek met 12 wedstrijdpunten. Emiel Wouters werd topscoorder met 4 doelpunten.

Volgende wedstrijden
Zaterdag 9 november komt het Goudse GZC-Donk juist naar Nijverdal en kan de ploeg van Ron Loos het verschil maken. De wedstrijd staat gepland om 18.30 uur. De waterpolodames mogen na een vrij weekend in Zaandam de strijd aanbinden tegen ZV de Zaan. Deze wedstrijd begint om 19.35 uur.

Statistieken 2 november
Schuurman BZC-Het Ravijn: 9-12. Periodestanden: 2-1, 5-6, 7-10, 9-12. Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 4x, Yoran Loos 2x, Lars Gottemaker 2x, Bas Jan Dijkink 1x, Sam Stertefeld 1x, Sander Veltkamp 1x en Bas ter Brake 1x.

Meer berichten
 
Auto zoeker