Foto:

Expositie Kind Onder Vuur

TWENTE - Het Rode Kruis organiseert de expositie 'Kind Onder Vuur' in samenwerking met de Twentse bibliotheken die daarnaast ook speciale activiteiten rondom 75 jaar bevrijding organiseren, en met het Memory museum in Nijverdal, waar het Rode Kruis een permanente tentoonstelling heeft.

Tot nu toe hebben zich in totaal al bijna 180 scholen aangemeld, met meer dan 4200 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Sinds de bevrijding, 75 jaar geleden, zijn in Nederland vele generaties opgegroeid in vrede, veiligheid en toenemende welvaart. Helaas zijn er, na al die jaren, nog steeds gewapende conflicten elders in de wereld, waar met name kinderen onder lijden. Wereldwijd zijn er 38 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Voor hen is vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend. Het Rode Kruis vindt het belangrijk om een besef van vrede, veiligheid en menslievendheid door te geven aan onze kinderen.

Reizende tentoonstelling
In deze reizende tentoonstelling gaan getrainde Rode Kruis vrijwilligers met kinderen in gesprek over humanitair oorlogsrecht; over verboden wapens en kindsoldaten. Op die manier betrekken zij onze jeugd bij leeftijdsgenootjes elders, die in heel andere omstandigheden opgroeien. En creëren ze begrip voor en besef van de waarde van leven in vrede en veiligheid. De tentoonstelling Kind Onder Vuur is afgelopen dinsdag geopend in het Kulturhus Borne door Roy de Witte, gedeputeerde provinciale staten Overijssel, en de heer Gerard van den Hengel, waarnemend burgemeester van Borne. De expositie is na Borne, Oldenzaal, Enschede en Denekamp te zien zijn in Nijverdal van 2 tot en met 27 maart.

Meer berichten
 
Auto zoeker