Foto: Picasa

Ladies Park Run dit jaar met 5- én 10 km-wedstrijd

RIJSSEN - Op zaterdag 21 maart organiseert AV Rijssen voor de vierde keer de Fitness Occasion Ladies Park Run in en om het Volkspark in Rijssen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het evenement exclusief voor dames. De organisatie besloot dit jaar om naast de 5 km, ook een 10 km-wedstrijd toe te voegen: “De Ladies Park Run was de afgelopen drie jaar een groot succes. Vorig jaar deden maar liefst 500 dames mee aan de 5 km. Met de toevoeging van de 10 km-run hopen we een totaal deelnemersveld van 750 loopsters te kunnen bereiken,” vertelt Bert Nijland van AV Rijssen. "Voor deze run staat gezelligheid voorop. Meedoen is belangrijker dan winnen. Alle deelneemsters ontvangen een medaille. Uiteraard is er voor de snelste drie loopsters op beide afstanden een erepodiumplek en een prijs. Ons doel is om zoveel mogelijk dames te laten ervaren hoeveel plezier hardlopen je kan brengen."

Praktische informatie
Het parcours van beide runs bevindt zich in en om het Volkspark en kasteel De Oosterhof. Voor de 10 km komt daar nog een gedeelte door de wijk het Opbroek bij. De 5 km gaat over twee rondes van 2,5 m, voor de 10 km-loop worden twee rondes van 5 km afgelegd. De 10 km-run start om 11 uur, de 5 km om 13 uur, beide voor het Parkgebouw. Daar is ook de finish. De organisatie zorgt voor medische verzorging, kleedruimten, toiletten, een gezamenlijke warming-up en (live) muziek, etc. Aan de Ladies Park Run is een goed doel verbonden; 1 euro van het inschrijfgeld van elke loopster gaat naar de Stichting Lichtjesavonden. Deelneemsters kunnen zich inschrijven t/m 16 maart via www.ladiesparkrun.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker