Afbeelding
Foto: Picasa

Ladies Park Run dit jaar met 5- én 10 km-wedstrijd

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 21 maart organiseert AV Rijssen voor de vierde keer de Fitness Occasion Ladies Park Run in en om het Volkspark in Rijssen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het evenement exclusief voor dames. De organisatie besloot dit jaar om naast de 5 km, ook een 10 km-wedstrijd toe te voegen: “De Ladies Park Run was de afgelopen drie jaar een groot succes. Vorig jaar deden maar liefst 500 dames mee aan de 5 km. Met de toevoeging van de 10 km-run hopen we een totaal deelnemersveld van 750 loopsters te kunnen bereiken,” vertelt Bert Nijland van AV Rijssen. "Voor deze run staat gezelligheid voorop. Meedoen is belangrijker dan winnen. Alle deelneemsters ontvangen een medaille. Uiteraard is er voor de snelste drie loopsters op beide afstanden een erepodiumplek en een prijs. Ons doel is om zoveel mogelijk dames te laten ervaren hoeveel plezier hardlopen je kan brengen."

Praktische informatie
Het parcours van beide runs bevindt zich in en om het Volkspark en kasteel De Oosterhof. Voor de 10 km komt daar nog een gedeelte door de wijk het Opbroek bij. De 5 km gaat over twee rondes van 2,5 m, voor de 10 km-loop worden twee rondes van 5 km afgelegd. De 10 km-run start om 11 uur, de 5 km om 13 uur, beide voor het Parkgebouw. Daar is ook de finish. De organisatie zorgt voor medische verzorging, kleedruimten, toiletten, een gezamenlijke warming-up en (live) muziek, etc. Aan de Ladies Park Run is een goed doel verbonden; 1 euro van het inschrijfgeld van elke loopster gaat naar de Stichting Lichtjesavonden. Deelneemsters kunnen zich inschrijven t/m 16 maart via www.ladiesparkrun.nl.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 8 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 14 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 17 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 18 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49