Afbeelding

'The Young President' wint juryprijs Open Mic Nijverdal

Algemeen

'The Young President' wint de juryprijs

NIJVERDAL - De Nijverdalse band 'The Young President' heeft zaterdag in De Smidse de juryprijs Open Mic gewonnen. De band deed voor de tweede keer mee en speelde de sterren van de hemel. De band 'Diverge', ook uit Nijverdal, won de publieksprijs en kreeg daarvoor een knetterhard applaus vanuit de zaal. Het was inmiddels de zevende Open Mic, die in een bijna uitverkochte Smidse werd gehouden.

Cultuurburgemeester en tevens juryvoorzitter Jaap Harmsen vond het een flitsend optreden van 'The Young President' en beloofde deze band een gouden toekomst. Het was de tweede keer dat 'The Young President' meedeed aan Open Mic van ZINiN en volgens bandlid Arnout Peijs deed de band mee om inspiratie op te doen en andere musici te ontmoeten. De band ging met een cheque van 500 euro onder de arm naar huis om de overwinning te vieren.

Zelfgeschreven nummers
'Diverge' blonk uit door het spelen van twee zelfgeschreven nummers, waaronder 'Way to go'. De nummers sloegen goed aan bij het publiek, dat na het optreden van deze band nog net niet op de stoelen stond. Volgens basgitarist Daniek Vliek is de band nog wel op zoek naar een bassist, zodat ook de volgende keer weer meegedaan kan worden aan Open Mic. Diverge kreeg een cheque van 250 euro overhandigd door de jury.

De volgende Open Mic wordt gehouden op zaterdag 4 april in De Smidse. Bands, zangers, zangeressen, stand-up comedians, singer song-writers, solo-artiesten: iedereen is van harte welkom om mee te doen. Opgeven kan via talent@zinin.com. Vertel even wie je bent, wat je doet en wellicht iets over je repertoire. Ook op 4 april zijn er weer leuke prijzen te winnen.

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 minuut geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 12 minuten geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 2 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 14 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 16 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 20 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 22 uur geleden