Afbeelding

Ruimer terras mogelijk

Algemeen

HELLENDOORN - Komende week gaat een spannende, belangrijke week worden. De overheid versoepelt weer diverse corona-maatregelen. Zo kijkt menig Hellendoorner al weer uit naar de heropening van de horeca komende maandag om 12.00 uur. Juist nu blijft het echter wel belangrijk om je aan de regels en adviezen te houden.

Vanaf maandag mag de horeca binnen weer 30 gasten ontvangen. Buiten is de hoeveelheid bezoekers beperkt tot de omvang van het terras. Iedereen moet immers óók buiten de 1,5 meter afstand bewaren. Ook de gemeente Hellendoorn wil ondernemers graag maatwerk bieden op dit vlak. Concreet krijgt de horeca wat meer mogelijkheden om de oppervlakte van hun terrassen te vergroten zodat ze meer mensen kunnen ontvangen. Uitgangspunt voor de gemeente is dat er dan maximaal dezelfde hoeveelheid stoelen mogen staan als voor de coronacrisis, maar alleen met meer ruimte ertussen. Ook moet een groter terras uiteraard geen belemmering vormen voor de doorstroming, markten en hulpdiensten. Deze flexibiliteit van de gemeente is erg welkom bij ondernemers die hun inkomen anders fiks zullen zien dalen, zeker in de komende zomermaanden.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 2 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 9 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 14 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01