EG-Wél: Waar ‘kan niet’ nooit een antwoord is

NIJVERDAL - “Ons bedrijf kan bij haar eigen geboorte een geboortekaartje ontwerpen”, zegt Gerben Krukkert lachend. Wat begon met het ontwikkelen van een aantal websites en applicaties, werd al snel uitgebreid met een eigen grafisch vormgeefster, marketeer en tekstschrijver. Daarom heeft EG Computer Specialisten (EGCS) besloten een dochteronderneming op te starten: EG-Wél.

“EG-Wél is ontstaan uit de web-tak van EGCS. Hiermee wil EG het totaalconcept voor elk vraagstuk aanbieden op het gebied van reclame, design en webtechniek”, aldus Gerben Krukkert. Door deze uitbreiding is EG-Wél in staat om alle facetten van offline en online reclame en marketing te kunnen bieden. “Door het starten met EG-Wél hebben wij nu alle kennis binnenshuis, zodat elke technische, tekstuele en visuele wens van de klant vervuld wordt.” In combinatie met de diensten die EG Computer Specialisten al biedt, kan het dus met recht een one-stop principe genoemd worden.

Creatieve denktank
Volgens Krukkert zorgt deze synergie voor veel gemak en duidelijkheid bij klanten. Het alles-onder-één-dak principe zorgt voor korte lijnen, snelle oplossingen en geen discussies. Er ontstaat een soort kruisbestuiving tussen EG-Wél en EGCS. Beide bedrijven bieden ogenschijnlijk andere diensten, maar vullen elkaar bijzonder goed aan. Van hardware en software tot strategisch meedenken door de creatieve denktank. Het gaat voornamelijk om maatwerk vanuit een informele setting.

Klantenservice
Bij de EG-Groep worden diverse soorten projecten gerealiseerd. Door niet langer afhankelijk te zijn van andere bedrijven om een totaalproduct te leveren, weten klanten vooraf waar ze aan toe zijn. Met name omdat het team de klant stap-voor-stap meeneemt in het proces. “Dit kunnen ook punten zijn waar de klant nog nooit bij stil heeft gestaan. Op deze manier worden verrassingen voorkomen en stellen we groei, creativiteit en rendement voor onze klant centraal”, vertelt Krukkert.

Computerwinkel
De creatieveling van het team, Angela Nijenkamp, kan dit enkel beamen. “Als ik mensen zeg dat ik animaties maak en huisstijlen creëer, hoor ik vaak ‘Huh doen jullie dat ook?’. Ze zegt dat mensen vaak alleen de computerwinkel aan de Markt in Nijverdal kennen. “We zijn veel meer dan dat, wij kunnen van alles regelen voor MKB’ers, ZZP’ers, media of zelfs een particulier die een geboortekaartje nodig heeft”, aldus de grafisch vormgeefster.

Diensten
De in totaal vijftien specialismes, van ontwerper tot marktonderzoeker, zijn niet compleet zonder het technische aspect. “Sommige opdrachten zijn relatief minder werk, bijvoorbeeld het ontwerpen van een logo en briefpapier, maar dat maakt deze opdrachten niet per definitie eenvoudig. We willen namelijk overal excelleren en daarom vinden we alle opdrachten even belangrijk. Ook zijn er bedrijven die grote technische wensen hebben, van het in de cloud kunnen werken, een webshop opzetten of een API koppeling willen realiseren. Er komt er toch altijd een stukje techniek bij kijken”, legt Krukkert uit.

Erkend leerbedrijf
De EG-groep is al jaren een erkend leerbedrijf. “Nu we naast computerspecialisten en systeembeheerders ook de marketingkant van bedrijfsvoering implementeren in ons bedrijf, geeft dit nog meer aanstormend talent de kans om binnen ons bedrijf te leren. Op de vraag of het dan een zogenoemde koffiezet-stage wordt, reageert Krukkert: “Zeker niet, maar ik lust wel een bakje hoor”.

Kan niet
“Kan niet bestaat niet, wij zorgen dat het kan”, zegt de zelfverzekerde Krukkert.

Heeft u een uitdaging voor EG-Wél? Kijk dan op www.eg-wel.nl of op de Facebookpagina fb.com/egwelnijverdal.Meer berichten
 
Auto zoeker