Kleine clubs hopen op veel sponsor-steun

DAARLE/DAARLERVEEN - Het is een bijzonder uitdagende tijd voor de lokale sportverenigingen. Onder meer het voetbal maar ook veel andere sporten worden momenteel hard getroffen door de nieuwste coronamaatregelen. De crisis duurt nu al sinds zo’n beetje maart. Voor sporters én verenigingen wordt het steeds uitdagender om de goede moed er in te houden.

Komende zondag sluit de Rabo ClubSupport-actie waar diverse verenigingen aan meedoen. Zeker voor de kleinere verenigingen zoals een VV Daarlerveen en Sportclub Daarle is iedere euro inkomsten belangrijk. Voetbalclubs missen immers over de gehele linie inkomsten: er worden geen kaarten verkocht voor wedstrijden want die kunnen niet gespeeld worden. Er komt niets binnen via de kantines want die blijven dicht. En ook sponsorinkomsten staan onder druk, omdat ook lokale ondernemers het lastig hebben. Tel hier nog andere factoren bij op zoals teruglopende gemeentelijke subsidies bij veel verenigingen en een eventuele aderlating qua leden als dit te lang duurt, en je kijkt wel aan tegen rampscenario’s.

Sponsoren gezocht
Ondernemers die momenteel financieel nog wel redelijk goed in de schoenen staan kunnen dan ook eens overwegen om hun lokale sportclub of -team actief te steunen. Alle kleine beetjes helpen immers. Clubs zijn ook nu extra dankbaar voor de vaste sponsoren die hun contracten verlengen of zelfs verhogen om hen te steunen. Het behouden van lokale sportactiviteiten door sponsoring is belangrijk voor de leefbaarheid en sociale contacten binnen kleine gemeenschappen. Eenmaal weg komt het ook niet meer terug, zo is de concrete vrees.

Meer berichten
 
Auto zoeker