Sportclubs blij met vele rondjes

HELLENDOORN - Het jaar 2020 was voor lokale sportclubs een grote uitdaging. Door de coronacrisis konden clubs moeilijk trainen, was competitief spelen niet mogelijk en moesten ook de kantines dicht blijven. Met name dit laatste zorgde voor een financiële aderlating voor de kleine clubs die hiervan afhankelijk zijn.

Om de lokale clubs wat te helpen in deze lastige tijd werd de actie Rondje voor je Club opgezet, die op 31 december afgesloten werd. De opzet van de actie was simpel: doneer wat geld aan je lokale club, wat je anders in hun kantine uitgegeven had. De actie leverde landelijk ruim 16.261 rondjes op, goed voor een totaalbedrag van ruim 325.000 euro wat naar 699 clubs gaat.

Gulle gevers
Ook diverse verenigingen in de gemeente Hellendoorn deden mee aan de actie. De opbrengst varieerde wel sterk van vereniging tot vereniging. Voetbalvereniging DES mocht 50 euro bijschrijven dankzij 3 donateurs. Bij SVVN doneerde één persoon in totaal 20 euro. MVV ‘69 in Marle sloot het jaar wel héél mooi af -76 donateurs schonken de vereniging in totaal 1.530 euro. Een andere Twentse club - VV STEVO in Geesteren - ontving de meeste donaties van het land, goed voor ruim 9.510 euro.

Meer berichten
 
Auto zoeker