Afbeelding

N35 Haarle: “Vorderingen richting een oplossing”

Algemeen

HAARLE - “Er zijn veel woorden gezegd over de N35”, zegt bestuurslid Ron Vloedgraven van Plaatselijk Belang Haarle. Eindelijk lijkt er voor het dorp een oplossing te komen.

Al dertig jaar zet Plaatselijk Belang Haarle zich in voor verbetering van de verkeersveiligheid bij de autoweg. “Sinds 1991 liggen de plannen ter verbetering van de N35 op tafel”, aldus Vloedgraven. Het gaat hierbij om de kruisingen Tunnelweg/Molenweg en Stationsweg/Almeloseweg. Er speelde jarenlang een grote lobby. “Er zijn vorderingen richting een oplossing.” Volgens Vloedgraven heeft vooral de gemeente Raalte veel voor elkaar gekregen, waar de gemeente Hellendoorn het tegenovergestelde resultaat had. “Het was een beetje lullen als brugman.”

We moeten dit samen doen
Ondertussen heeft wethouder Beintema van de gemeente Hellendoorn toegezegd rond februari/maart met een concreet antwoord te komen voor Haarle. “We zijn heel kritisch geweest”, meent Vloedgraven. “We zijn blij met de toezegging die de wethouder nu heeft gedaan. We blijven het volgen en we hebben er vertrouwen in dat er eindelijk iets gaat gebeuren. We moeten dit samen doen.” Vanuit de rijksoverheid heeft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen het punt op een prioriteitenlijst gezet.

Wens
Volgens Plaatselijk Belang is de wens een ongelijkvloerse kruising. “Het is een wens, maar het is nu lastig inschatten of het haalbaar is.” Voor nu liggen er volgens Vloedgraven twee mogelijkheden voor de N35. “Omdat die keuze nog niet is gemaakt weten we niet of een ongelijkvloerse kruising dé oplossing is.” De autoweg is meermaals in diverse media besproken. Vaak leek Haarle aan het kortste eind te trekken. Zo werd er geld beschikbaar gesteld voor het traject Nijverdal-Wijthmen en kondigde minister Van Nieuwenhuizen aan dat de weg tot aan Raalte werd verbouwd. “Bij de verdeling kreeg Haarle helemaal niks.”

Missie
Plaatselijk Belang Haarle heeft ten doel het bevorderen van het leef- en woonklimaat in het dorp, zulks ten behoeve van alle inwoners en voor zoveel nodig in samenwerking met de instellingen en organisaties, die in Haarle activiteiten ondernemen.

Tekst: EG-WÉL 

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 9 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 10 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 11 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 14 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 17 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 20 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 20 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49