Afbeelding

‘t Olde manegepeerd zoekt huisvesting

Algemeen

DALMSHOLTE - Rika Lassche, oprichtster van stichting t Olde manegepeerd in Dalmsholte, is het na vele pogingen en inzet niet gelukt geld bij elkaar te krijgen de huidige locatie aan de Beukenlaan te kopen: “De huur is opgezegd met ingang van 1 juli en vanaf die datum staan wij met onze paarden op straat”.

“Na selectie op onder andere mogelijke her- of terugplaatsing zitten wij nog met een flink aantal paarden en pony’s die geen plek hebben en nog wel perspectief op een aantal jaar lekker pensioneren” aldus Rika. “Voor deze paarden blijven wij zoeken naar een passende plek, en het liefst nog steeds voor alle 41 paarden die momenteel bij ons van hun oude dag genieten. Hierbij roepen wij dan ook eenieder op ogen en oren open te houden. Heeft, of kent u, iemand die een leegstaande boerderij heeft, of een schuur met een stuk land, zou wij, maar vooral onze paarden enorm gered zijn. Wij zoeken mogelijkheden binnen een straal van ongeveer 15 kilometer rondom de driehoek Ommen-Dalfsen-Lemelerveld. De nood is echt heel hoog want eind juni moeten we uit het pand zijn. Hierbij ook de oproep voor vrijwilligers die ons willen helpen de hele boel binnen en buiten leeg te maken. De vrijwilligers kunnen we al vanaf april gebruiken. Heeft u vrienden, familie of kennissen die ons op wat voor manier ook verder kunnen of willen helpen (dit mag ook financieel zijn) zou dat heel mooi zijn. Wij hoeven er zelf niet van te leven, maar gunnen de uitgewerkte paarden een fijne oude dag. Daar doen we het voor”. U kunt contact opnemen met Rika Lassche, te bereiken op telefoonnummer (06) 128 74 764 of via email: info@manegepeerd.nl voor het aanmelden als vrijwilliger, voor tips en voor meer informatie. Kijk ook op: www.manegepeerd.nl

Over de stichting
Stichting ‘t Olde manegepeerd biedt een welverdiende, rustige oude dag voor paarden en pony’s die werkzaam waren op een manege. Een paard dat zóveel mensen plezier heeft gebracht en altijd hard heeft gewerkt verdient het om in de laatste jaren te mogen genieten van het leven. Door de jaren heen zijn paarden opgevangen van maneges uit het hele land. Zij vangen zo’n 45 paarden op en er is een wachtlijst voor het plaatsen van dieren.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 8 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 11 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 14 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 17 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 18 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49