Evelien overhandigt de gedichtenbundel aan Gerrit. Een tastbare herinnering aan haar vader die zich met hart en ziel inzette voor de vereniging en voor elke Boysproat wel een gedicht had.
Evelien overhandigt de gedichtenbundel aan Gerrit. Een tastbare herinnering aan haar vader die zich met hart en ziel inzette voor de vereniging en voor elke Boysproat wel een gedicht had. Foto: Hulzense Boys

‘Alles loopt toch anders dan gepland’

Algemeen

HULSEN - Een jubileum vieren in deze corona-tijd valt niet mee. We horen al anderhalf jaar dat dingen niet door kunnen gaan, of misschien toch wel om het uiteindelijk toch allemaal af te moeten blazen. Het verging de jubileumcommissie van voetbalvereniging Hulzense Boys niet anders.

“Het loopt elke keer toch weer net anders dan gepland,” zegt Jodrik Piksen met een scheve lach. Als lid van de jubileumcommissie weet hij dat als geen ander. “Op 4 september 1946 werd Hulzense Boys opgericht en dat betekent dat we het hele jaar ons 75-jarig bestaan kunnen vieren. Daar wilden we dus in januari mee beginnen. Toen bleek dat dat echt niet ging lukken, besloten we de aftrap van de jubileumfestiviteiten te verzetten naar 3 september 0.00 uur. Maar ook dat kon niet doorgaan. En dus staan we hier vandaag, 4 september, met z’n allen op het veld voor de officiële aftrap.”

Muziek en vlaggen

Voor deze aftrap zijn alle leden uitgenodigd, maar lang niet iedereen is er. “Er moet vandaag ook nog gevoetbald worden,” legt Jodrik uit. “Alle thuiswedstrijden konden we verzetten, maar de uitwedstrijden niet.” Toch heerst er een gezellige sfeer op sportpark Smidserve, waar muzikanten van KSW iedereen verwelkomen met een leuk deuntje muziek. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er een aantal speciale vlaggen gemaakt. Vlaggen met het jubileumlogo, maar ook vlaggen met de namen van de belangrijkste sponsoren erop. Een viertal vlaggen wordt nu officieel onthuld. Net als de nieuwe kleding van verschillende teams. Op deze manier spreekt Hulzense Boys waardering uit voor de sponsoren die zelfs in deze moeilijker tijden de vereniging een warm hart toedragen en voor het jubileum een extra duit in het zakje doen. “De ‘big 5’ zoals we ze noemen staan vandaag even extra in het zonnetje. Zij hebben zich met name echt ingezet voor het jubileum dat zonder hen niet mogelijk was geweest.”

Dichtbundel

Een heel speciaal moment volgt als de dochter van Gerrit Jansen, Evelien, een bundel met gedichten van haar vader aan Gerrit Brinkman overhandigd. “Door hem is deze bundel ontstaan,” vertelt ze het publiek, waarna ze een gedicht uit de bundel voorleest. Haar vader schreef jarenlang gedichten in ‘Boysproat’, het clubblad van Hulzense Boys. Het heeft jaren geduurd voor ze genoeg moed had verzameld contact op te nemen met de vereniging en in de kelder van het clubgebouw op zoek ging naar die gedichten. “Ik ben blij dat ik het gedaan heb en nu een tastbare herinnering aan mijn vader heb.”

De vereniging heeft een speciaal jubileum clubshirt laten ontwerpen en een jubileumbal. Iedereen die de vereniging een steun(tje) in de rug wil geven, kan het shirt of de bal bemachtigen, door respectievelijk lid te worden van de ‘club van 75’ of de ‘club van 7,50’. “Die laatste hebben we in het leven geroepen om kinderen, jongeren, ook de gelegenheid te geven ons te steunen. Zij hebben toch wel wat minder te besteden dan volwassenen en zijn waarschijnlijker blijer met een echt leren voetbal, dan met een shirt,” zegt Jodrik.

Twee jarige jeugdleden, Thomas en Amber, mogen ter plekke een bal in ontvangst nemen. Een andere jarige, André, wordt hartelijk verwelkomd als jongste lid van de vereniging. Zijn cadeau is een ludieke ‘schijt aan je leeftijd’-taart, waar bovenop een grote ‘50’ prijkt. Hij zet zich al jaren in, maar is pas sinds kort lid... Al met al een gezellige, vrolijke en geslaagde aftrap van het jubileumjaar, waarbij ook dank wordt uitgesproken naar alle trouwe leden, die de vereniging in deze moeilijke tijd zijn blijven steunen.

Tekst: Annemieke van Ipenburg

Twee van de jubileumvlaggen die zaterdag werden onthuld, waarmee de officiële aftrap voor het jubileumjaar is gegeven.
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 11 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 12 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 13 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 16 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 19 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 22 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 22 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49