Afbeelding

Een veilige jaarwisseling 2021/2022

Algemeen

De verkoop, het vervoer en het afsteken van vuurwerk wordt net als vorig jaar de komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen.

TWENTE - Veiligheidsregio Twente laat weten dat tijdens de jaarwisseling 2021-2022 je wel fop- en schertsvuurwerk als sterretjes, grondbloemen en knalerwten mag afsteken (categorie F1). Dit mag iedereen vanaf 12 jaar en ouder het hele jaar door kopen en afsteken. Het is niet toegestaan om vuurwerk per post te verzenden of af te leveren aan huis. F1 vuurwerk wordt onterecht kindervuurwerk genoemd. Het is het minst gevaarlijke vuurwerk, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken mee. Wees dus ook met dit vuurwerk voorzichtig en houd je aan de voorschriften. Draag een bril bij het afsteken van F1 vuurwerk en houd voldoende afstand van mens en dier.

Veilig carbidschieten

Carbidschieten is een traditie op oudjaarsdag. Veel ongelukken tijdens het carbidschieten ontstaan door onwetendheid en het nemen van onnodige risico’s. Daarom wordt aan iedereen gevraagd om alleen met een ervaren BOCK te schieten en er niet aan te beginnen als je het nog nooit gedaan hebt. Een BOCK is een Bewust Oplettende Carbid Knaller.
Informeer bij je gemeente over voorwaarden en eventuele vergunningen en kijk voor meer informatie over veilig carbidschieten op wieisdebock.nl.

Coronamaatregelen

Ook tijdens de jaarwisseling is het belangrijk je te houden aan de coronamaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Houd je aan de basisregels en ontvang maximaal vier personen op oudejaarsdag.
Kijk op rijksoverheid.nl/feestdagen voor meer tips om zo veilig mogelijk nieuwjaar te vieren!

Afbeelding
Grand opening Kozet House of Beauty 2 uur geleden
Afbeelding
‘De burgemeester belde over een baan’ 5 uur geleden
Afbeelding
Film Riders of Justice bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
Springwedstrijd bij `T Oale Spoor in Hellendoorn 9 uur geleden
Afbeelding
Heren plaatsen zich voor halve finale 23 uur geleden
Afbeelding
Open Banendag in Nijverdal 18 mei, 20:02
Afbeelding
Oranje Leeuwinnen in Enschede tegen Finland 18 mei, 08:15
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal geeft een Boxspring weg 17 mei, 17:54