De E-Rebel 'winkel' op Nijverdal. Een prachtige uitvalsbasis voor heerlijk toeren door de natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal.
De E-Rebel 'winkel' op Nijverdal. Een prachtige uitvalsbasis voor heerlijk toeren door de natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Foto: Aret Isik

‘Je kunt zo geweldig in de natuur toeren’

Algemeen

NIJVERDAL/ENSCHEDE - Twee jaar geleden begonnen Aret Asik en een kameraad met het verhuren en verkopen van elektrische scooters en steps. In een shop-in-shop, boven een meubelzaak in Almelo, kreeg hun bedrijf vorm. Niet de meest praktische plaats, maar ze maakten er het beste van.

Nu heeft Aret twee goedlopende vestigingen en denkt hij aan uitbreiding. “Het is wel een apart verhaal, zo”, zegt hij lachend. “Maar je moet ergens beginnen, niet? Toen het in Almelo begon te rollen, zijn we goed gaan kijken waar we ons het beste konden vestigen. Enschede vonden we als ‘grote stad’ een goede keuze en Nijverdal is de beste uitvalsbasis voor alle toeristen die hier komen. En hier zijn we dan.” Zijn brede armzwaai omvat het pand aan de Willem Alexanderstraat, dat hij een paar maanden geleden betrokken heeft.

Functioneel

Geen sjiek aangeklede winkel, maar een functioneel ingerichte ruimte, want het moet wel een beetje praktisch werken zijn. In de ruimte staan verschillende, voornamelijk zwarte, elektrische scooters en een paar kleurrijke. “Dat waren onze eerste modellen”, vertelt Aret. “Misschien dat ik toch weer overstap, deze modellen (hij wijst op de zwarte exemplaren) zie je nu bijna overal en ik wil toch herkenbaar zijn. Dat mensen weten dat de scooter bij mij vandaan komt als ze er één zien rijden. Maar goed, eerst dit seizoen maar eens afmaken, we zijn net begonnen.” Aret is blij met zijn plek in Nijverdal. “Dit is natuurlijk bedoeld als winkelpand, maar voor mij is het een prima uitvalsbasis. En ik doe meer dan verhuren. Ik verkoop ook scooters en ben bezig met lease bezorgscooters.”


Voor je op pad gaat, krijg je van Aret uitgebreide instructies hoe de E-Rebel werkt. - Foto: Aret Isik

Groepsuitjes

Aret zet niet alleen in op verhuur aan groepen, maar ziet volop verkoopmogelijkheden voor het individu dat vervoer nodig heeft om naar het werk te gaan. “Met de huidige benzineprijzen is dit een geweldig alternatief, voor één euro is de accu opgeladen... Daarnaast zitten we in een geweldig mooie omgeving, die mensen graag verkennen. Ideaal voor een familie- of bedrijfsuitje, een vriendengroep of een team van een sportvereniging. Deze week komt er nog een groep van ruim veertig scheidsrechters. Ik heb nu 55 scooters, verdeeld over Nijverdal en Enschede. De dag voor er zo’n grote groep komt, laat ik de scooters hier naar toe komen. Daarvoor werk ik naar volle tevredenheid samen met J. Nekkers Transport. Voor een bedrijfsuitje zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de scooters bij het bedrijf geleverd worden.”

Aret denkt verder dan alleen scooters verhuren en verkopen. Hij zoekt actief de samenwerking met diverse lokale partijen. “Ik ben in gesprek met Herman van de Wilgenweard en verheug me op onze samenwerking. Herman heeft echt geweldige ideeën en samen kunnen we gasten een mooi compleet pakket aanbieden. Van een scootertocht met eten na afloop, tot een goede gevulde, actieve dag. Prachtig!”

Praktisch

Vanaf 18 juli zal de ‘winkel’ in Nijverdal elke dag open zijn en kun je gewoon naar binnenlopen voor het huren van een scooter. “Vooraf reserveren via de site is wel beter, dan weet je zeker dat er een scooter is. Ik verhuur ze in principe voor twee of drie uur, maar langer is altijd bespreekbaar. Ze hebben een actieradius van zestig tot tachtig kilometer en rijden 25 kilometer per uur. Je moet trouwens wel in het bezit zijn van een geldig brommer-, motor- of autorijbewijs. Voor alle informatie kan iedereen het beste op onze website kijken, maar ze mogen ook mailen naar info@e-rebel.nl.”

www.e-rebel.nl

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50