Afbeelding

Marle viert het 1035-jarig bestaan

Algemeen

MARLE - Buurtschap Marle bestaat 1035 jaar. Dat wordt gevierd met een feestweekend vol activiteiten van donderdag 21 juli tot en met zondag 24 juli. Het thema is deze keer ‘Marle in tropische sferen’.

Alle buurten hebben een tropisch land toegewezen gekregen en toveren hun eigen buurt om tot een tropisch oord. Donderdag 21 juli is om 20.00 uur de officiële opening op het feestterrein aan de Meester Werkmanstraat bij de rotonde in Marle. De opening wordt verricht door Burgemeester Jorrit Eijbersen en wethouder Annemarie Dubbink. 

Donderdag om 20.30u maakt de cabaretgroep Twente Plat met medewerking van Karel van de Kate hun opwachting. Lekker lachen om al het moois dat de Twentse humor te bieden heeft: dat is het motto van dit prachtige gezelschap. Geniet van een avond onbekommerd lachen met grappen en liedjes in de Twentse streektaal. DJ Alexander sluit de donderdag af met een tropische avond. Trek je tropische blouse aan of doe je Hawaii slinger om en kom genieten van de tropische sfeer in Marle.


Vijf jaar geleden werd gevierd dat Marle 1030 jaar bestond.

Vrijdag 22 juli staat in het teken van gezelligheid, creativiteit en samenwerking. Er wordt om 10.30 uur gestart met het houtdorp voor alle basisschoolkinderen. Vervolgens zullen zij samen lunchen. Na de lunch is er om 13.30 uur een schuimparty. Kinderen tot en met 15 jaar uit naastgelegen buurtschappen zijn ook van harte welkom tijdens de disco schuimparty. Om de middag gezellig af te sluiten start om 17.00 uur de barbecue voor alle buurten uit Marle. Vanaf 20.00 uur is de feesttent geopend en zal de band Creebles de dag afsluiten met een knallend feestje in de feesttent. Deze band brengt een flinke dosis energie met zich mee en gaat niet eerder naar huis voordat het dak eraf is! Creebles kenmerkt zich als enthousiast en gedreven, maar één ding steekt er met kop en schouder bovenuit. En dat is: PLEZIER! Dat zie je en dat hoor je!

Zaterdag 23 juli is een dag vol trekker-spektakel, actie en strijd! Om 10.00 uur wordt gestart met de trekkerbehendigheid. Inschrijven kan op www.paasweekendmarle.nl/1035. Om 13.00 uur start de spellenmiddag voor alle buurten. Tijdens deze spectaculaire middag wordt bepaald welke buurt zowel fysiek als mentaal het sterkste is. De buurten nemen het tijdens de ‘Tropische Marlespelen’ tegen elkaar op. Ze mogen zich bewijzen op spectaculaire stormbanen, waterbakken en in een spannende kennisronde. Tussendoor kunnen de deelnemers bijkomen op Marle Beach. Dan snel naar huis om te douchen want om 19.00 uur start de pubquiz! Op de website www.paasweekendmarle.nl/1035 kun je een team opgeven. Maximaal zes personen per team. Vol = vol. Het inschrijfgeld is 15,- euro. De zaterdag wordt afgesloten door de feestband Unite. Met de fijnste hits, de hardste beats en de beste feestnummers, verpakt in geweldige medleys, zet UNITE iedere tent op z’n kop. Hits van nu, classics of Nederlandstalig, UNITE geeft alles. De band heeft maar één doel en dat is het feest tot “the best party ever” maken.

De slotdag, zondag 24 juli, begint met een kerkelijke viering in de tent. De dienst begint om 11.00 uur. Voorganger van de dienst zal ds. L.M. Aangeenbrug zijn. Aansluitend is er een brunch voor alle buurten uit Marle om dit jubileumweekend met elkaar af te sluiten.

“Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen op een fantastisch jubileumweekend”, aldus Stichting Supporters Marle. “Voor meer informatie kunt u kijken op onze Facebook, Instagram of website.”


De eerste tekenen van de tropische sferen zijn al te zien. - Foto: LE

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50