Veiligheidsregio Twente adviseert om bij het op kamers gaan ook te letten op de brandveiligheid.
Veiligheidsregio Twente adviseert om bij het op kamers gaan ook te letten op de brandveiligheid.

Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig

Algemeen

TWENTE - Nog een paar weken en dan is het zover, de zomervakantie is voorbij. Voor sommige gezinnen is dit een bijzonder moment: zoon- of dochterlief gaat het huis uit om te gaan studeren. Prachtig natuurlijk zo’n volgende stap, maar studentenkamers staan nou niet meteen bekend als de meest nette en georganiseerde woningen. Het is dus extra belangrijk om aandacht te geven aan de veiligheid als je zoon of dochter op kamers gaat.

Zorg ervoor dat je zoon of dochter de vluchtroute kent in het nieuwe studentenhuis. En kijk naar de elektrische apparaten. De wasdroger, wasmachine, magnetron of televisie… bijna alle elektrische apparaten in huis worden warm. Kunnen de apparaten in het studentenhuis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? En als je zoon of dochter niet thuiskomt met grote bergen was, let dan vooral op de wasdroger in het studentenhuis: die is het meest brandgevaarlijk. 

Voor een student is een laptop en mobiel natuurlijk onmisbaar. Maar wijs je dochter of zoon op de risico’s van het opladen! Liefst niet ‘s nachts opladen, stekker uit het stopcontact als de batterij of accu vol is én gebruik alleen de originele oplader. Voor lithium-ion batterijen brengen risico’s met zich mee. 

In dit type batterij - bijvoorbeeld gebruikt voor smartphones, laptops en elektrische fietsen- zit veel meer energie dan in een standaard penlite batterij en dat heeft veel voordelen. Tegelijkertijd neemt de zorg over dit type batterij toe, omdat deze spontaan kan ontbranden of zelfs ontploffen. Risico’s zijn groter bij het gebruik van niet-originele laders, het te lang opladen van de batterij of beschadigingen.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50