Huub Stapel op 27 oktober te zien.
Huub Stapel op 27 oktober te zien.

Dit is het nieuwe theaterseizoen van ZINiN

Algemeen

NIJVERDAL - Het ZINiN Theater is klaar voor het nieuwe theaterseizoen. Zaterdag 1 oktober trapt de cabaretgroep Släpstick af met een jubileumvoorstelling.

ZINiN-woordvoerder Nico Engbers noemt het programma “een goede mix van bekenden en onbekenden voor ons podium”. “Soms moet je vernieuwend zijn. Zo hebben we nu tv-kok Rudolph van Veen met een interactieve show”, vertelt Engbers. “Maar we hebben ook artiesten die in het verleden goed ontvangen zijn door ons publiek.”

Lokaal en landelijk

“Een goed voorbeeld is de lokale blikvanger Jan Niewold.” De band waarmee de Nijverdalse gitarist op de planken staat zorgt voor ‘Rock & Romance’ tijdens de LSB/Marathon Men Cruise Experience. Daarnaast is het ZINiN blij met het binnenhalen van de landelijke musical Checkpoint Charlie. “We zijn een middelgroot theater. Als je een musicalproductie binnen wilt halen is dat soms lastig vanwege de ruimte. Checkpoint Charlie is vrij uniek voor een podium zoals het onze.”

(On)bekend

Met meer dan zestig unieke optredens zullen onder andere bekende namen als Tim Akkerman, Huub Stapel en Karin Bloemen in het Nijverdalse theater te zien zijn. Daarnaast is er ruimte voor aanstormende talenten. “We hebben een aantal namen die over een paar jaar in Carré kunnen staan.” Wat dit jaar tijdens de kaartverkoop opvalt, is dat de minder bekende namen het net zo goed doen qua kaartverkoop. “Bij elke show is de zaal op z’n minst al redelijk gevuld, wat mooi is voor publiek, artiesten en voor ons seizoen”, aldus de woordvoerder. “Wacht dus niet te lang, want een artiest hoeft maar één keer bij een talkshow te zitten en de kaarten vliegen de deur uit.”

Het witte doek

Op het podium van ZINiN zijn vaak muziek, cabaret, toneel, familieshows, dans, theatercolleges en andere prachtige voorstellingen te zien. Wanneer er niks op de planken staat, valt er genoeg te zien op het witte doek. “Op woens- en zondagen kunnen mensen kijken naar blockbusters en kinderfilms in onze ZINema.” Het tweewekelijks Filmhuis richt zich meer op verhalende films, met een diepere betekenis of thematiek. “Hierbij kan je denken aan documentaires, kunst- en natuurfilms”, legt Engbers uit.

Informatie en reservering

“Kom gerust een theaterbrochure ophalen bij een van onze locaties of kijk op onze website voor het volledige programma.” Kaarten voor de voorstellingen in het nieuwe ZINiN Theaterseizoen zijn online te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn 0548-624489 of aan de kassa van het ZINiN Theater bij de Tourist Info in Nijverdal.

Vrijwilligers

“Op dit moment komen veel bedrijven en stichtingen wel eens handen te kort”, zegt de woordvoerder. “Ook bij ons is het niet altijd even makkelijk om de personeelsplanning rond te krijgen.” Het ZINiN is op zoek naar mensen die willen helpen in de horeca, muntverkoop, techniek en bibliotheek. Wil jij onderdeel zijn van dit enthousiaste cultuurteam? Mail dan naar info@zinin.com of bel via 0548-612494.

“Of het nou als gast of vrijwilliger is: mensen, kom lekker naar het theater.”

Roots & Romance 2 van Mell & Vintage Future is op vrijdag 13 januari 2023 te zijn bij ZINiN.
Op vrijdag 21 oktober is de voorstelling The Kik Hertaalt Eurovisie in het ZINiN Theater te zien.
Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45