Afbeelding

Expositie in hal van Huis voor Cultuur en Bestuur

Algemeen

NIJVERDAL - In de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur exposeren tot en met maandag 24 oktober kunstenaars uit de Kunstfabriek in Nijverdal. De expositie is dinsdag 27 september officieel geopend door burgemeester Jorrit Eijbersen. Een bijzondere expositie, vanwege de gevarieerde samenstelling van de kunstenaars. Wat de kunstenaars gemeen hebben is hun gezamenlijke atelierruimte.

De Kunstfabriek Nijverdal is een vereniging van 14 kunstenaars die gezamenlijk een atelierruimte delen in het oude laboratorium in het achterste deel van het Ten Cate terrein ‘de Oale Bleeke’ aan de P C Stamstraat in Nijverdal. Haar ontstaan heeft de Kunstfabriek te danken aan contacten tussen de firma Ter Steege en het toenmalige bestuur van Stichting Eigen Oogst. Ter Steege was destijds op zoek naar invulling voor De Smidse en een aantal bestuursleden was op zoek naar atelierruimte. Inmiddels heeft de Kunstfabriek het afgelopen voorjaar haar 10-jarig jubileum gevierd.


De kunstenaars

Tijdens de expositieweken zijn kunstwerken te zien van Leidi Schwarte, Jan en Beppie ter Avest, Rita Muller, Anneke Offenberg, Annewil Jansen, Wilma Webbink, Bertus Seinen, Rinke Slump, Joop Essers, Gea Sliggers, Ping Frederiks, Aly Miskotte en Annejet van Stekelenburg. “Ontzettend gaaf dat er een plek is in onze gemeente waar kunstenaars samen kunnen sparren, delen en maken. Een plek waar bijzondere samenwerkingen vorm krijgen. Zo is er een samenwerking met Malkreis Dörenthe uit partnergemeente Ibbenburen en hebben de kunstenaars meegewerkt aan de realisatie van het monument voor overleden kinderen op de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan. Ik ben blij dat we ze een podium kunnen bieden in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Dat verdienen ze!”, aldus een trotse burgemeester, Jorrit Eijbersen.

Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 31 minuten geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 19 uur geleden