Afbeelding

Filmhuisfilm: The Unlikely Pilgrimage

Cultuur

NIJVERDAL - Het ZINema Filmhuis vertoont op dinsdag 23 januari om 20.00 uur de film ‘The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry’. Dit is een drama/komedie uit 2023, met Jim Broadbent in de titelrol. Regie was in handen van Hettie Macdonald. De film behaalde goede reviews van recensenten én het brede publiek. Kaarten zijn voor 9 euro te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Wanneer Harold Fry verneemt dat zijn goede vriendin Queenie op sterven ligt, wil hij haar een brief schrijven. Als hij de brief in de brievenbus wil gooien, verandert hij ter plekke van gedachten en besluit hij om de brief zelf lopend naar Queenie te brengen, die bijna 1.000 kilometer verderop in een verpleeghuis ligt. Harold besluit: zo lang hij blijft wandelen, blijft Queenie leven.

Achtergronden

De 65-jarige Harold wandelt nooit verder dan naar de plaatselijke buurtsuper, maar toch begint hij aan deze onwaarschijnlijke pelgrimstocht om zijn vriendin te redden, waarbij hij zijn vrouw achterlaat zonder iets te zeggen. Tijdens de wandeling komen bij Harold emoties en gevoelens los, die allemaal met zijn zoon David hebben te maken. Hij draagt veel pijnlijke herinneringen met zich mee, waar hij met zijn verbitterde vrouw niet over kan praten.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 13 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11