Nathalie Baartman en de bössels Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Marcel van der Schot op de planken van het ZINiN Theater.
Nathalie Baartman en de bössels Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Marcel van der Schot op de planken van het ZINiN Theater. Foto: FEMKE TEUSSINK

Nog enkele kaarten voor show Nathalie Baartman in ZINiN

Cultuur

NIJVERDAL - Na meerdere uitverkochte shows in Nijverdal de afgelopen seizoenen, keert Nathalie Baartman op donderdag 8 februari terug naar het ZINiN Theater. Nathalie Baartman, de Bornse cabaretier met een hart voor haar Twentse roots, neemt het publiek mee in haar nieuwste show, ‘De Bössels van Baartman’.

‘De Bössels van Baartman’ is een Twents liedjesprogramma. Het is een reis door Twente in een aaneenschakeling van liedjes, begeleid door de klanken van gitaar, contrabas en accordeon. Het verhaallijntje van liefde maakt de avond compleet. Baartman laat zich hierin begeleiden door de bössels – kwajongens – Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Marcel van der Schot. Voor deze show zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.

“Herman Finkers vertelde me ooit dat de Twentse taal zich prachtig leent voor liedjes, omdat het klanken kent die om te zingen zijn. En zo is het”, vertelt Baartman enthousiast. “Als ik Twents zing, klopt het hart van mijn wortels luider. Hoe nuchter de taal ook klinkt, onverstoorbaar als een beuk in het bos, toch kan ze tederheid kweken, vreugde preken.”

Lovende recensies

De Bornse cabaretier heeft haar Twentse roots nooit verloochend. Dat bleek ook overduidelijk in haar vorige theaterprogramma SNAK, onder meer goed voor vier sterren in NRC. ‘Haar Twentse roots, maar vooral haar blik op deze wereld zijn al die jaren haar ‘unique sellingpoints’ geweest, net als haar wonderschone liedjes’, schreef Theaterkrant over SNAK.

Nog enkele kaarten

‘De Bössels van Baartman’ is te zien op donderdag 8 februari om 20.15 uur in het ZINiN Theater. De laatste kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 2 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 15 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 16 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 18 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 21 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47