Nathalie Baartman en de bössels Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Marcel van der Schot op de planken van het ZINiN Theater.
Nathalie Baartman en de bössels Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Marcel van der Schot op de planken van het ZINiN Theater. Foto: FEMKE TEUSSINK

Nog enkele kaarten voor show Nathalie Baartman in ZINiN

Cultuur

NIJVERDAL - Na meerdere uitverkochte shows in Nijverdal de afgelopen seizoenen, keert Nathalie Baartman op donderdag 8 februari terug naar het ZINiN Theater. Nathalie Baartman, de Bornse cabaretier met een hart voor haar Twentse roots, neemt het publiek mee in haar nieuwste show, ‘De Bössels van Baartman’.

‘De Bössels van Baartman’ is een Twents liedjesprogramma. Het is een reis door Twente in een aaneenschakeling van liedjes, begeleid door de klanken van gitaar, contrabas en accordeon. Het verhaallijntje van liefde maakt de avond compleet. Baartman laat zich hierin begeleiden door de bössels – kwajongens – Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Marcel van der Schot. Voor deze show zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar.

“Herman Finkers vertelde me ooit dat de Twentse taal zich prachtig leent voor liedjes, omdat het klanken kent die om te zingen zijn. En zo is het”, vertelt Baartman enthousiast. “Als ik Twents zing, klopt het hart van mijn wortels luider. Hoe nuchter de taal ook klinkt, onverstoorbaar als een beuk in het bos, toch kan ze tederheid kweken, vreugde preken.”

Lovende recensies

De Bornse cabaretier heeft haar Twentse roots nooit verloochend. Dat bleek ook overduidelijk in haar vorige theaterprogramma SNAK, onder meer goed voor vier sterren in NRC. ‘Haar Twentse roots, maar vooral haar blik op deze wereld zijn al die jaren haar ‘unique sellingpoints’ geweest, net als haar wonderschone liedjes’, schreef Theaterkrant over SNAK.

Nog enkele kaarten

‘De Bössels van Baartman’ is te zien op donderdag 8 februari om 20.15 uur in het ZINiN Theater. De laatste kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 18 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11