Afbeelding

‘Winnen niet belangrijkste, wel leuk’

Human Interest

Voor het vierde jaar op rij doet er een Nijverdalse mee aan de Miss Teen Overijssel-verkiezing. Zal zij het net zover schoppen als Miss Mevy vorig jaar en straks schitteren op het podium van Miss Teen Universe?

Nijverdal - “Zover heb ik nog helemaal niet gedacht”, lacht Jennika Berg. De zeventienjarige is, naast de voorbereidingen voor de Overijsselse finale op 3 maart, druk bezig met haar opleiding ‘Beveiliger 2’ en haar stagewerkzaamheden hiervoor bij Saxion. Na deze opleiding hoopt ze door te stromen naar de politieacademie.

“Dat zijn twee heel verschillende dingen en toch zijn er raakvlakken”, vertelt Jennika verder. “Wat ik leer bij de voorbereidingen voor Miss Teen Overijssel kan ik toepassen in mijn werk als beveiliger en omgekeerd. Meedoen aan de Miss Teenverkiezing heeft me op een andere manier naar mensen laten kijken. Ik wist natuurlijk wel dat niet iedereen hetzelfde denkt als ik, maar het verbaasde me dat slechts een enkele miss niet meedoet om te winnen.”

Teambuilding

Ze legt uit dat ze tijdens een teambuildingactiviteit allemaal vragen moesten beantwoorden door in een ‘ja’- of ‘nee’-vak te gaan staan. “Toen ze vroegen of je meedoet om te winnen, stonden er maar een paar in het ‘nee’-vak. Dat verbaasde me. Winnen is natuurlijk heel leuk, maar voor mij zeker niet het belangrijkste. Ik doe vooral mee om mezelf verder te ontwikkelen.”

“Volgens mij heb je al veel gewonnen”, mengt vader Wim zich in het gesprek. “Je komt elke keer weer thuis met nieuwe, positieve ervaringen. Dat hadden wij niet verwacht van een miss-verkiezing.”

Typische miss

Jennika heeft wel met haar vriendinnen over de verkiezing gesproken, maar niet met de intentie mee te gaan doen. “Het trok me wel aan, maar ik ben niet zo’n typische miss. Pas toen ik zag dat Mevy meegedaan heeft, heb ik een foto ingestuurd. Mevy is in mijn ogen ook niet zo’n typische miss en dat is precies waar het hier om gaat. Je innerlijk is minstens zo belangrijk als je uiterlijk en de organisatie kijkt hoe je met de andere missen omgaat, hoe gemotiveerd je bent en hoe je in het leven staat. Je bent in de voorbereidingen dus niet alleen met je uiterlijk bezig en hoe je op hoge hakken moet lopen, maar je denkt ook veel over jezelf na. Want vind ik hiervan? Hoe zie ik de wereld? Wat wil ik graag nog leren? Dat is soms best confronterend. En je leert veel over de andere meiden. Dat vind ik trouwens heel leuk aan meedoen: ik heb heel andere mensen leren kennen dan de vriendengroep waar ik normaal gesproken mee omga.”

Thuis wisten ze pas dat Jennika meedeed, toen het bericht kwam dat ze voor de casting was uitgenodigd. “Dat was wel een verrassing”, lacht moeder Marjan. “Vertelt Jennika ineens dat ze meedoet aan een missverkiezing!”

Finale Miss Teen Overijssel

De finale van Miss Teen Overijssel wordt gehouden op 3 maart. Met hun deelname verbinden de missen zich gedeeltelijk aan de LINDA.Foundation. Deze stichting zet zich in voor ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

Jennika probeert de Linda Foundation vooral onder aandacht te brengen via sociale media en haalt onder andere statiegeldflessen op om geld in te zamelen. Daarnaast probeert ze online veel stemmen binnen te halen (missbeautynetherlands.com/winkelwagen).

Afbeelding
Ontdek en creëer in het MaakLab (16+) 8 minuten geleden
Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 16 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 17 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07