Marloes Joosten aan tafel bij Wil de Bruine voor de laatste opname van Wat bezielt je in de HOi-studio in de Koninginnestraat.
Marloes Joosten aan tafel bij Wil de Bruine voor de laatste opname van Wat bezielt je in de HOi-studio in de Koninginnestraat.

Laatste Wat bezielt je vanuit de Koninginnestraat

Nieuws

NIJVERDAL - Wat bezielt je, die vrijdag 16 februari uitgezonden wordt, is de laatste vanuit de HOi-studio aan de Koninginnestraat in Nijverdal. Na de opname van Wat bezielt je met Marloes Joosten op 5 februari is de studio ontruimd. Het decor van Wat bezielt je met het bloemetje op tafel en de blauwe aardewerken kan en bekers, de zwarte stoeltjes en de bamboekleurige achterwand is niet meer. Vanaf april zal ‘Wat bezielt je’ in het Huis voor Cultuur en Bestuur worden opgenomen.

In de uitzending van 16 februari is Marloes Joosten te gast. Zij is directeur van twee basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Onderwijs is haar passie, vertelt de 41-jarige moeder van drie kinderen. Geboren in Sliedrecht en later verhuisd naar Borne en gebleven in het Twentse toen haar ouders naar Zeeland trokken. Het onderwijs kwam op haar pad en het werd haar passie. Ieder kind is de moeite waard wat haar betreft. En lastig gedrag heeft altijd een achtergrond. Het is belangrijk goed te communiceren met het kind. Ze vertelt over haar scheiding, waar communicatie ook heel belangrijk was. De communicatie met haar kinderen en met haar ex-partner. Open praten over wat er speelt is daarbij belangrijk, ook al realiseert zij zich goed dat zij niet heeft kunnen voorkomen dat zij haar kinderen verdriet heeft gedaan. 

Over kinderen en mobieltjes heeft ze een opvallend mild standpunt. Het internet brengt ook mooie dingen voort. De wereld ligt open voor jonge mensen en het is het communicatiemiddel van de huidige tijd. Hoe er mee om te gaan is een keuze die je kunt maken. Bewuste keuzes maken is voor haar belangrijk. Opgevoed worden in een christelijk gezin heeft haar waarden bijgebracht die haar nog iedere dag inspireren.

De uitzending is te zien na het HOi journaal om 19.30 uur en wordt het gehele weekend herhaald op de halve even uren. Ziggokanaal 42 en te volgen en terug te zien op www.hoimedia.nl en op YouTube.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 13 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 14 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 15 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 19 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05