Afbeelding

Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap

Sport

ALKMAAR - Bas Leusenkamp  van G.V. Fysion Nijverdal / Achilles Almelo turnde zaterdag 6 april zijn halve finale NK 2e divisie te Alkmaar. Tijdens deze wedstrijd was zijn opdracht om te kijken of hij zich voor het Nederlands kampioenschap kon plaatsen later in Nijmegen.

Bas mocht de wedstrijd beginnen op het onderdeel Voltige wat altijd een pittig toestel is om te beginnen. Hij doorstond deze test en turnde op de overige toestellen nette en stabiele oefeningen. Hier en daar heeft hij met zijn moeilijkheid geëxperimenteerd wat goed beviel. Op alle toestellen liet hij oefeningen zien die verbeterd waren ten opzichte van alle voorgaande plaatsingen.

Aan het einde van de dag heeft Bas zich via het puntensysteem bij de beste 30 turners gevestigd en heeft daarmee het gestelde doel behaald! Geplaatst voor de allround finale NK! Helaas heeft hij zich niet voor de toestelfinales weten te plaatsen.

Op 20 april in Nijmegen zal Bas gaan strijden voor de Nederlandse titels in 2e divisie junioren! De trainers kijken met trots terug op het behaalde resultaat en zullen de puntjes op de i gaan zetten.


Heren junioren derde divisie

In wedstrijd 3 was het de beurt aan de junioren van de 3e divisie om hun Nederland kampioenschap allround te gaan turnen. Een hele prestatie op zich, dat ze zich hebben geplaatst hiervoor! De junioren bestonden uit Sylvan Elink Schuurman, Coen Knapen, Sander Lucas, en Maurice Heuver.

De heren mochten starten op het lastige toestel voltige, hier moesten helaas 3 heren vallen incasseren. Maurice had daarentegen de hoogste score van de dag wat liet zien dat de lijn erg dun is tussen wel en niet slagen op dit toestel. Alle heren lieten zeer goeie veerkracht zien en turnden de overige toestellen zeer netjes en stabiel. De heren met een mindere start hebben zich keurig teruggevochten en mogen zeer te vrede zijn. Helaas zat er geen podium voor de heren in maar ze hebben wel veel mooie dingen laten zien! Uiteindelijk werd Maurice 8e, Sylvan 12e, Sander 25e en Coen 28e van Nederland in hun categorie!

In Wedstrijd 4 was het de beurt aan de enige senior Timon van Norden om zijn NK 3e divisie te turnen. Hij begon op het toestel ringen. Helaas door een val, snel moeten improvisatie, heeft hij zich door de oefening heen gewerkt. De rest van de wedstrijd liet hij goeie oefeningen zien waarbij hij met name op vloer hoge punten wist te pakken. Uiteindelijk eindigde hij als 18e van Nederland in een sterk deelnemersveld!

De trainers kijken terug op een geslaagd seizoen met dit NK als hoogte punt voor deze heren!

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17