Remy is al meer dan vijfentwintig jaar de enthousiaste en drijvende kracht achter Catapult.
Remy is al meer dan vijfentwintig jaar de enthousiaste en drijvende kracht achter Catapult.

Na creatieve invulling, Catapult nu genomineerd

Zakelijk

HELLENDOORN - De jaarlijkse verkiezing van Onderneming van het Jaar, georganiseerd door Business Club Hellendoorn-Nijverdal (BCHN) komt er weer aan. Woensdag 20 maart stemmen de leden van deze club op hun favoriet. Voorafgaand aan de verkiezing komen in deze krant de drie genomineerden aan het woord.

Tweede genomineerde is Catapult, een fullservice communicatiebureau. Vanuit hun kantoorboerderij in hartje Hellendoorn bedenken zij volledige communicatiestrategieën voor de meest uiteenlopende klanten. "We hebben pas nog de campagne voor Brandweer Twente gedaan", vertelt eigenaar Remy Bosch - van der Tuuk enthousiast. "Er zijn nu op diverse (sociale) media filmpjes te zien, waarvoor wij meer dan alleen het script hebben gemaakt, met medewerkers van de brandweer als acteurs. Dat proberen we altijd zoveel mogelijk te doen, zodat de werkelijkheid overeen komt met wat je in de media en op de bedrijfswebsite ziet."

Genomineerd

"Ik was oprecht heel verbaasd toen Lydian Stegeman hier op de koffie kwam en vertelde dat wij genomineerd waren. Zelf heb ik jaren in de commissie gezeten en meegedacht over de creatieve invulling van de verkiezingsavond. Om nu zelf genomineerd te zijn, is wel een hele eer. En toch moest ik er even over nadenken. Je moet natuurlijk wel weten waarvoor je genomineerd wordt. De commissie hanteert een vast aantal punten, maar er is ook elk jaar een soort overkoepelend thema. Dit jaar is dat dienstverlening en klantvriendelijkheid. Dat past ons allebei wel en het heeft vrijwel een directe link met een van onze speerpunten: de vriendenstrategie."

Die strategie voel je praktisch meteen als je het pand binnenkomt. Er hangt een informele sfeer en het is nog steeds meer een woonhuis dan kantoor. In de keuken staat een grote eettafel waar iedereen gezamenlijk kan lunchen. "We zijn geen familiebedrijf en ik ben niet ‘de moeke’ van het hele stel, maar we doen wel veel dingen samen. Collega’s gaan samen sporten, naar voetbalwedstrijden, evenementen en concerten..., wat je zoal doet met je vrienden."

Communicatiestrategie

Catapult bedenkt niet alleen ‘gelikte reclamecampagnes’, maar denkt met de klanten mee hoe zij een complete communicatiestrategie kunnen implementeren in hun bedrijf. "Communicatie bestaat natuurlijk uit diverse onderdelen, waarvan reclame of marketing er één is. En altijd geldt dat het complete beeld moet kloppen. De reclame die je ziet, moet kloppen met wat je op de website leest en wat je ervaart als je bij het bedrijf binnenkomt. Deze hele communicatiestrategie werken wij uit, nemen we deels op ons of implementeren we in het bedrijf, zodat zij er zelf mee vooruit kunnen. We richten ons daarbij vooral op bedrijven in Oost-Nederland met zo’n 50 tot 200 medewerkers. Daarnaast werken we al jaren voor diverse landelijke spelers, pensioenfondsen en vastgoedklanten."

Remy is al jaren lid van BCHN en bezoekt zoveel mogelijk bijeenkomsten. "Na jaren in het bestuur en de verkiezingscommissie gezeten te hebben, ben ik nu gewoon lid. Ik vind het leuk om op bijeenkomsten met nieuwe, of mij nog onbekende, ondernemers te praten en hen eventueel te koppelen aan andere ondernemers. Dat is toch het hele doel van netwerken!" Ze lacht hartelijk. "Ik leg makkelijk contact, praat met iedereen en vind het leuk op de hoogte te blijven. Toch ken ik lang niet iedereen, wat mensen ook denken."

Onderneming van het Jaar

Genomineerden voor ‘Onderneming van het Jaar’ dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. ‘Duurzaamheid’, ‘goed werkgeverschap’ en ‘maatschappelijke betrokkenheid’ zijn altijd van belang en als speerpunt komt daar dit jaar ‘klantvriendelijkheid’ bij. Daarnaast heeft de commissie specifiek gekeken naar dienstverlenende bedrijven.

De ‘Onderneming van het Jaar’ is een jaarlijkse bijeenkomst van de BCHN en vindt dit jaar plaats op woensdag 20 maart in het ZINiN Theater. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de BCHN. Op basis van eigen kennis, aangevuld door een bedrijfsfilm en informatie die de bedrijven deze avond geven, brengen de leden hun stem uit op een van de genomineerden. Deze stemmen vormen een deel van het totale puntenaantal.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 2 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 9 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 14 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01