Bas (links) en Raymond op het visitekaartje in hun pand.
Bas (links) en Raymond op het visitekaartje in hun pand. Foto: Fotografie Mike Rikken

Is dit de volgende tree voor Draw2Design?

Zakelijk

NIJVERDAL - De jaarlijkse verkiezing van Onderneming van het Jaar, georganiseerd door Business Club Hellendoorn-Nijverdal (BCHN) komt er weer aan. Woensdag 20 maart stemmen de leden van deze club op hun favoriet. Voorafgaand aan de verkiezing komen in deze krant de drie genomineerden aan het woord.

Draw2Design trapt dit drieluik af. Gevestigd op industrieterrein Groot Lochter tekenen zij al ruim vijftien jaar trappen en hekwerken voor zeer diverse bedrijven en toepassingen. “Dat kan gaan om een wenteltrap bij een nooduitgang, een ‘standaardtrap’ in een trappenhuis of een blikvanger in een grote hal”, vertelt Raymond van Amersfoort, samen met Bas ten Tusscher eigenaar van het bedrijf. “Om maar een paar voorbeelden te noemen. In 2008 ben ik thuis in de garage begonnen, vanaf 2009 maakt Bas deel uit van het team en in 2010 huurden we ons eerste pand op industrieterrein Groot Lochter. Sinds 2014 zitten we in dit pand.” Hij gebaart om zich heen.

Als je het pand binnenkomt, zie je gelijk hun handelsmerk: een prachtige trap naar de bovenverdieping. Verder zie je in het pand weinig van trappen terug, iedereen is druk met de computer. “Wij produceren geen trappen, we tekenen ze voor trappenbouwers”, legt Raymond uit. “We werken hierbij nauw samen met trappenproducenten die vooral werkzaam zijn in de utiliteits- en woningbouw. Maar we tekenen ook trappen voor luxe jachten en de laatste tijd komen er regelmatig trappen voor grote machines op ons pad. Het werk hier is echt afwisselend, ondanks het feit dat het altijd over trappen gaat.”

Team

Binnen het team van 13 medewerkers heeft iedereen zijn eigen specialiteit en passie. “De architect heeft vaak wel een idee en aan ons is het om dat idee te vertalen naar een ontwerp dat praktisch en haalbaar is. Het gaat er daarbij niet alleen om dat het esthetisch en fraai is, maar ook functioneel. We hebben nu zo’n vijftig klanten in Nederland en twee in het buitenland en we verwachten nog wel verder te groeien in het buitenland. Behalve het tekenen van trappen, leveren we kant-en-klare bestanden voor de machines die de trappen maken. De techniek verandert continu en wij veranderen mee. Er zijn zelfs bedrijven waar wij interne opleidingen verzorgen voor het praktisch werken met het tekenprogramma. Wij hebben diverse eigen applicaties ontwikkeld voor het programma, die bedrijven van ons kopen. Zo bewegen we mee met de markt. Elk maand zitten we met elkaar aan tafel en delen we tips en tricks, vanuit de vraag ‘welke aspecten van jouw werkproces wil je delen met je collega’s’. Zo blijf je heel bewust bezig met wat je doet.”

Nominatie

De nominatie voor Onderneming van het Jaar in de gemeente Hellendoorn kwam als een positieve verrassing. “Het is toch een bevestiging dat we het met elkaar goed doen. Onze medewerkers bewijzen dat ook wel. We zijn door de jaren heen gestaag gegroeid en er is nog nooit iemand weggegaan. Iedereen draagt het bedrijf en wij, Bas en ik, doen ons uiterste best een goed werkklimaat te creëren. We lunchen elke dag samen, wat een echte teamsfeer schept. Een team waarin iedereen zijn eigen handleiding heeft, maar waar wel een zekere chemie is.”

In de gemeente draagt Draw2Design diverse verenigingen en activiteiten een warm hart toe, zo sponsoren ze onder andere De Zweef en SVH Volleybalcombinatie.

Onderneming van het Jaar

Genomineerden voor ‘Onderneming van het Jaar’ dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. ‘Duurzaamheid’, ‘goed werkgeverschap’ en ‘maatschappelijke betrokkenheid’ zijn altijd van belang en als speerpunt komt daar dit jaar ‘klantvriendelijkheid’ bij. Daarnaast heeft de commissie specifiek gekeken naar dienstverlenende bedrijven.

De ‘Onderneming van het Jaar’ is een jaarlijkse bijeenkomst van de Business Club Hellendoorn-Nijverdal en vindt dit jaar plaats op woensdag 20 maart in het ZINiN Theater. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de BCHN. Op basis van eigen kennis, aangevuld door een bedrijfsfilm en informatie die de bedrijven deze avond geven, brengen de leden hun stem uit op een van de genomineerden. Deze stemmen vormen een deel van het totale puntenaantal.

Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 3 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 15 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 17 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 19 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 21 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47