Een deel van het team van Ross Salland, met op de voorgrond rechts Meindert en zijn vrouw Karin. Met z'n allen zorgen zij voor doorstroming, schone toiletten en bedrijfsruimten.
Een deel van het team van Ross Salland, met op de voorgrond rechts Meindert en zijn vrouw Karin. Met z'n allen zorgen zij voor doorstroming, schone toiletten en bedrijfsruimten.

Stroomt Ross Salland naar de titel?

Zakelijk

NIJVERDAL - De jaarlijkse verkiezing van Onderneming van het Jaar, georganiseerd door Business Club Hellendoorn-Nijverdal (BCHN) komt er weer aan. Woensdag 20 maart stemmen de leden van deze club op hun favoriet. Voorafgaand aan de verkiezing komen in deze krant de drie genomineerden aan het woord.

Ross Salland sluit de rij genomineerden. Vijf jaar geleden nam Meindert van der Schaaf het bedrijf over en heeft het totaal ‘omgebouwd’, zoals hij het zelf noemt. “We zijn in een groter pand getrokken en hebben veel geïnvesteerd in nieuwe machines, toiletunits en het automatiseringssysteem. Voor mijn gevoel heb ik een heel nieuw bedrijf opgezet. Het bedrijf bestaat in totaal zo’n veertig jaar en was wel aan enige modernisering toe.”

Het overnemen van een bedrijf levert al genoeg werk op en Meindert werd al snel ook geconfronteerd met corona en was een jaar uit de running door ziekte. “Het was de afgelopen jaren flink aanpoten en als ik kijk waar we nu staan, is zo’n nominatie een mooie erkenning. In het jaar dat ik ziek was heeft mijn vrouw Karin (van Boxtel -red.) de boel draaiende gehouden. Zij is echt een geweldenaar. In diezelfde tijd hebben we een medewerker kunnen aanstellen als bedrijfsleider, zodat de continuïteit van onze werkzaamheden gewaarborgd is.”

Na deze perikelen was 2023 een mooi jaar voor Ross Salland. “Vorig jaar was een enorm fijn jaar. We hadden mooie evenementen, Zwarte Cross, Dauwpop, Mañana Mañana, maar hebben ook onze eerste vrouwelijke ontstopper aangenomen! Ze kwam eigenlijk voor de schoonmaak, maar omdat we daarin niet genoeg werk hebben en zij een technische achtergrond heeft, was ze al snel aan het ontstoppen. Nu wil ze niet meer anders.”

Nominatie

De nominatie kwam voor Meindert als complete verrassing. “Een tijd geleden hadden Lidyan (lid verkiezingscommissie -red.) en ik het erover gehad dat we nodig eens samen een kop koffie moesten drinken. Toen dat er eindelijk van kwam, bleek dat ze niet ‘zomaar’ op de koffie kwam. Ik was echt sprakeloos. We zijn nog niet zo lang bezig en dat mensen ons dan toch uitkiezen, vind ik een enorme eer. En toch wilde ik er wel even over nadenken, waarom is Ross Salland genomineerd? Lidyan legde uit dat ze hebben gekeken naar bedrijven die dienstverlening en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben. Daar behoren wij inderdaad wel toe. Als mensen problemen met hun afvoer en riool hebben, lossen wij dat op. Wij komen daarvoor bij mensen thuis, wat van ons vereist dat wij vriendelijk blijven. Nou is dat voor alle medewerkers wel vanzelfsprekend en het is fijn dat dat gezien wordt.”

Naast het oplossen van rioolproblemen, levert Ross Salland mobiele toiletunits aan bouwplaatsen en evenementen. “Die mensen willen allemaal gebruik maken van een schoon en goedwerkend toilet, ook daar komt onze dienstverlening dus om de hoek kijken. Verder maken we schoon op verschillende adressen voor VvE’s en bedrijven en we hebben onze glasbewassing/gevelreiniging. Veel mensen weten niet dat we dat ook doen.”

Opslag binnen

Met hun intrek in een groter pand, kunnen ze veel materialen en toiletunits binnen plaatsen. “Dat is echt een verbetering. Omdat wij continu met water werken is het, zeker in de winter, fijn dat we machines en toiletten binnen kunnen stallen. Op een evenement staan zo 100 van onze ‘Rossi’s’, die wij na afloop van het evenement grondig schoonmaken en dan binnen wegzetten, klaar voor een volgend evenement.

Onderneming van het Jaar

Genomineerden voor ‘Onderneming van het Jaar’ dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. ‘Duurzaamheid’, ‘goed werkgeverschap’ en ‘maatschappelijke betrokkenheid’ zijn altijd van belang en als speerpunt komt daar dit jaar ‘klantvriendelijkheid’ bij. Daarnaast heeft de commissie specifiek gekeken naar dienstverlenende bedrijven.

De ‘Onderneming van het Jaar’ is een jaarlijkse bijeenkomst van de BCHN en vindt dit jaar plaats op woensdag 20 maart in het ZINiN Theater. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van de BCHN. Op basis van eigen kennis, aangevuld door een bedrijfsfilm en informatie die de bedrijven deze avond geven, brengen de leden hun stem uit op een van de genomineerden. Deze stemmen vormen een deel van het totale puntenaantal.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 8 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 15 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 20 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01