Afbeelding

KV Drachten 1 - NKC ’51 1 eindigt in 12-13

Algemeen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen weer op het programma. Na een jaar niet in competitieverband te hebben gespeeld, gingen zowel NKC ’51 als KV Drachten het veld weer op met als doel de eerste punten binnen te halen. In de voorgaande ontmoetingen was het KV Drachten dat aan het langste eind trok, zo wisten de NKC’ers dat het een zware kluif zou gaan worden.

NKC’51 startte verdedigend scherp en zette mooie aanvallen op, maar het was KV Drachten die de wedstrijd opende. Het scheidsrechtersduo liet niet veel toe, waardoor aan beide kanten veel vrije ballen en strafworpen werden gegeven. NKC ’51 wist na ruim 5 minuten spelen de gelijkmaker te maken. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, hierna nam NKC ’51 het voortouw en wist een voorsprong uit te breiden. De ruststand werd bepaald op 6-10.

Na rust oefende KV Drachten veel druk uit op het aanvalsvak van NKC ‘51. Dit resulteerde in veelvuldig balverlies zonder kansen te creëren. Dit gaf KV Drachten de gelegenheid om de achterstand te verkleinen. Na een lange periode zonder doelpunt werd uiteindelijk twee minuten voor het einde aan NKC ‘51 een strafworp toegekend. De strafworp werd verzilverd, 12-13. KV Drachten was niet in staat om nog langszij te komen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 9 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 11 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 15 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 17 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 20 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 21 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49