Afbeelding

Martin Luther Kingdienst met Black Gospel muziek

Algemeen

NIJVERDAL - In de gereformeerde kerk ‘Het Centrum’ wordt op 4 december om 18.30 uur een Martin Luther King dienst gehouden. Het thema van de dienst is ‘We as a people’. Het zal een dienst zijn rondom het inspirerende levensverhaal van Martin Luther King. Nog steeds is zijn boodschap over de kracht van de liefde zeer actueel. 

Hoe hield hij het vol om de geweldloze weg te blijven volgen terwijl hij dagelijks bedreigd werd? Ds. Arjen van der Spek vertolkt de boodschap van Ds. King. De Black Gospel liederen worden door een fantastische band en zangers onder leiding van Jan Getkate ten gehore gebracht. Gospels hebben een diepe laag die juist in de tijd van de slavernij en later van de burgerrechtenbeweging van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, van veel betekenis zijn geweest.

Aan ds. Arjen van der Spek uit Zwartsluis werd de vraag gesteld: Wat spreekt u nu zo aan in de persoon van Dr. Martin Luther King? Hij vertelt er het volgende over: “De preken van Dr. King spreken me enorm aan. Daarin gaat het over de vraag: Hoe vertaal je nu de oproep van Jezus om te leven uit liefde in de praktijk van alledag. In de tijd van King was dat heel erg spannend. Want hoe leef je in liefde als je dagelijks te maken krijgt met haatberichten, bommeldingen en bomaanslagen, als je kinderen met de dood worden bedreigd? Hij wist dat het hem eens zijn leven zou kosten en dan toch doorgaan op de weg van de geweldloosheid, hoe doe je dat? Hij heeft met zijn beweging van geweldloosheid een enorme verandering teweeggebracht. Nee, de haat is niet verdwenen, en racisme is er nog steeds, maar zijn invloed is er ook tot op de huidige dag. En daarom is zijn boodschap ook zo actueel.

Eenieder is van harte welkom bij de Martin Luther King dienst op zondag 4 december in de gereformeerde kerk ‘Het Centrum’ aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal. De dienst begint om 18.30 uur.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54