Harry Mengers gaat voor een praktische aanpak in de lessen.
Harry Mengers gaat voor een praktische aanpak in de lessen.

Introductie ‘Leer denken wat je wilt denken’ bij Zen.nl Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Aandachtstraining zorgt volgens Harry Mengers van Zen.nl Nijverdal voor meer kwaliteit in je leven. 70 procent van de cursisten zegt meer rust te ervaren na een introductiecursus van vijf maanden. 

“Geloof niet wat je denkt”, zo trapt Mengers af. “Wij hebben ons denken nogal op een voetstuk gezet. We geloven vaak dat we met ons denken, onze opvattingen en meningen de wereld begrijpen en houden daar behoorlijk aan vast. En daar begint de ellende. Want zoveel mensen, zoveel meningen en dus verschillen. En daardoor aanleiding voor ruzies en conflicten. De wereld is er vol van”, gaat Mengers verder. 

In de introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’ leert Mengers de deelnemers hoe ons denken werkt. Wat er waardevol is en wat evengoed anders gedacht kan worden. “Perspectiefwisseling noemen we dat”, zo vervolgt Mengers. “En als je je vaker bewust wordt van jouw denken, van andere perspectieven dan krijg je meer aandacht voor de ander, ga je beter luisteren en – uiteindelijk – meer compassie ontwikkelen voor de ander.” Leren mediteren is volgens Mengers de sleutel hierbij. De verstilling leert deelnemers aan de cursus om te concentreren en oplettend te worden wat er in het denken zoal omgaat. Een echte ontdekkingstocht. ‘Geloof niet wat je denkt’ is dus niet zo’n gekke gedachte. Vaker een vraagteken zetten in plaats van een uitroepteken dat mag. “En het bijzondere is dat je je minder laat meeslepen door jouw gedachten en gevoelens, en je je meer zen gaat voelen”, vat Mengers samen. 

De aanpak in de lessen is heel praktisch. Toepasbaar in je werk, thuis, je studie en met vrienden. “Dat mag je van mij verwachten als nuchtere Nijverdaller”, vertelt Mengers met een glimlach. Tussen 2 en 8 september zijn er gratis proeflessen en de introductiecursussen beginnen vanaf 12 september. Ga naar www.zen.nl/nijverdal/gratis-proefles.html.

Zen.nl Nijverdal
Piet Heinweg 1b
7441 GZ Nijverdal

www.zen.nl/nijverdal

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 2 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 20 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17