Door de onthulling van Maureen Kearny wankelt de Franse nucleaire industrie en worden Frankrijk en een groot deel van Europa afhankelijk van Russisch gas.
Door de onthulling van Maureen Kearny wankelt de Franse nucleaire industrie en worden Frankrijk en een groot deel van Europa afhankelijk van Russisch gas.

La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal

Algemeen

NIJVERDAL - De filmhuisfilm ‘La Syndicaliste’ vertelt een schokkend verhaal. Het schokkendste aan deze film is dat het hele verhaal echt is gebeurd. Deze film, die op dinsdag 12 december om 20.00 uur te zien is bij ZINema Filmhuis, laat zien hoe Maureen Kearny de Franse nucleaire industrie aan het wankelen bracht.

Deze op feiten gebaseerde thriller speelt zich af in de wereld van kernenergie. Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearny ontdekt dat de leiding van Areva (een Frans bedrijf gespecialiseerd in nucleaire energie) een geheime deal wil sluiten met China, slaat ze alarm. Haar leven verandert drastisch als ze in haar huis wordt overvallen, verkracht en bedreigd. Alles wijst erop dat de daders werden ingehuurd door haar tegenstanders binnen kernenergie multinational Areva. Maar Kearny wordt niet serieus genomen als ze aangifte doet. Sterker nog: ze wordt ervan beschuldigd de gebeurtenissen te hebben verzonnen en daar wordt ze voor aangeklaagd. Deze gebeurtenissen hadden grote gevolgen: Areva is ingestort.

Kaarten voor ‘La Syndicaliste’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com en 0548-624489 of af te halen bij de kassa van de Tourist Info/ZINiN Bibliotheek Nijverdal.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 18 uur geleden
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 22 uur geleden
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn gisteren
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05