Door de onthulling van Maureen Kearny wankelt de Franse nucleaire industrie en worden Frankrijk en een groot deel van Europa afhankelijk van Russisch gas.
Door de onthulling van Maureen Kearny wankelt de Franse nucleaire industrie en worden Frankrijk en een groot deel van Europa afhankelijk van Russisch gas.

La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal

Algemeen

NIJVERDAL - De filmhuisfilm ‘La Syndicaliste’ vertelt een schokkend verhaal. Het schokkendste aan deze film is dat het hele verhaal echt is gebeurd. Deze film, die op dinsdag 12 december om 20.00 uur te zien is bij ZINema Filmhuis, laat zien hoe Maureen Kearny de Franse nucleaire industrie aan het wankelen bracht.

Deze op feiten gebaseerde thriller speelt zich af in de wereld van kernenergie. Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearny ontdekt dat de leiding van Areva (een Frans bedrijf gespecialiseerd in nucleaire energie) een geheime deal wil sluiten met China, slaat ze alarm. Haar leven verandert drastisch als ze in haar huis wordt overvallen, verkracht en bedreigd. Alles wijst erop dat de daders werden ingehuurd door haar tegenstanders binnen kernenergie multinational Areva. Maar Kearny wordt niet serieus genomen als ze aangifte doet. Sterker nog: ze wordt ervan beschuldigd de gebeurtenissen te hebben verzonnen en daar wordt ze voor aangeklaagd. Deze gebeurtenissen hadden grote gevolgen: Areva is ingestort.

Kaarten voor ‘La Syndicaliste’ kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.zinin.com en 0548-624489 of af te halen bij de kassa van de Tourist Info/ZINiN Bibliotheek Nijverdal.

Afbeelding
Ontdek en creëer in het MaakLab (16+) 14 minuten geleden
Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 16 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 17 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07