Mes Frères et Moi op dinsdag 18 oktober te zien bij ZINema Nijverdal.
Mes Frères et Moi op dinsdag 18 oktober te zien bij ZINema Nijverdal.

Realistisch sprookje Mes Frères et Moi bij ZINema

Algemeen

NIJVERDAL - De Franse filmhuisfilm ‘Mes Frères et Moi’, die op dinsdag 18 oktober bij ZINema te zien is, is een rauw realistisch sprookje over het 14-jarige immigrantenkind Nour.

De film gaat over Nour, die opgroeit in een gewelddadige omgeving in een Franse achterstandswijk. Wel zit hij op een school met aandacht voor culturele vorming en mag deelnemen aan een zomercursus om zijn overduidelijke zangtalent te ontwikkelen. Maar daar denken zijn drie oudere broers toch een beetje anders over. Volgens hen moet Nour meehelpen om geld in het laatje te brengen. 

De broers begrijpen er niets van dat Nour van de muziek van Pavarotti houdt. Het leidt uiteindelijk dan ook tot spanningen als Nour mee kan doen aan een operacursus tijdens de zomervakantie. Het is muzieklerares Chemla, die Nour op het goede pad brengt. Het wordt een ontmoeting die nieuwe horizonten voor hem zal openen.

De film begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is 9,- euro. Kaarten voor ‘Mes Frères et moi’ zijn te bestellen via de website of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via (0548) 624489.

Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 1 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 13 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 21 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15