Afbeelding

Gerdien op de thee bij Gea Wessels-Kleinjan

Column

Deze geboren en getogen Daarlese is 59 jaar oud en groeide op in een fijn en gezellig gezin als jongste van vier dochters. Ze volgde de opleiding tot kleuterjuf. Na haar trouwen is ze met haar man Geert Henk naast haar ouders gaan wonen. Ze kregen drie kinderen, die inmiddels al lang volwassen zijn (een dochter van 31, een dochter van 29 en een zoon van 25).

Gea stopte met werken toen de kinderen kwamen, maar het onderwijs bleef haar trekken, dus in 2005 ging ze toch weer aan de slag als kleuterjuf bij “De Smithoek” te Den Ham. Naast haar taken als juf, had ze ook managementtaken en was ze bouwcoördinator. 

In de coronatijd borrelde het idee bij haar op om uitvaartspreekster te worden. Eigenlijk speelde ze al langer met het idee, maar iemand moest haar er uiteindelijk op attenderen om er dan toch maar eens door te pakken! En zo gezegd, zo gedaan. Gea stortte zich enthousiast op de opleiding tot uitvaartspreekster, maar volgde daarnaast eveneens een cursus bij de Protestantse Kerk Nederland om ook uitvaarten te kunnen leiden van kerkleden. Haar eigen bedrijf kreeg de naam “Memoriya”. 

Op mijn vraag wat Gea nu zo leuk vindt aan de combinatie van lesgeven aan kleuters en daarnaast ook uitvaartplechtigheden begeleiden, antwoordde ze: “Bij kleuters sta je heel erg aan het begin van een mensenleven. Alles ligt nog open en het is zo leuk om daar als juf je steentje aan bij te dragen! Bij een uitvaartplechtigheid ben je juist betrokken bij het einde van iemands leven. Ook daarin sta je heel dicht bij mensen, veelal de nabestaanden!”. Ik vond dat wel een mooie combinatie en zeker ook een mooie gedachte!

Haar man Geert Henk heeft al vanaf zijn jonge jaren een lichamelijke handicap, maar daar laten ze zich niet door uit het veld slaan. Ze gingen destijds met hun kinderen, maar ook nu met z’n tweetjes, overal naartoe op vakantie, in aangepaste (sta)caravans. Het leven is wat je er zelf van maakt.

Gea: een heel gewone vrouw, rustig, denkt na over dingen, maar is daarnaast een bezige bij met gevoel voor humor. Omzien naar elkaar vindt ze heel belangrijk en dat doet ze ook daadwerkelijk. Als echtgenote, als moeder, als zusje, als vriendin, als dorpsgenote, als juf en als ceremoniespreekster!

Gerdien Groot Baltink

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17