Afbeelding

Gerdien op de thee bij Gea Wessels-Kleinjan

Column

Deze geboren en getogen Daarlese is 59 jaar oud en groeide op in een fijn en gezellig gezin als jongste van vier dochters. Ze volgde de opleiding tot kleuterjuf. Na haar trouwen is ze met haar man Geert Henk naast haar ouders gaan wonen. Ze kregen drie kinderen, die inmiddels al lang volwassen zijn (een dochter van 31, een dochter van 29 en een zoon van 25).

Gea stopte met werken toen de kinderen kwamen, maar het onderwijs bleef haar trekken, dus in 2005 ging ze toch weer aan de slag als kleuterjuf bij “De Smithoek” te Den Ham. Naast haar taken als juf, had ze ook managementtaken en was ze bouwcoördinator. 

In de coronatijd borrelde het idee bij haar op om uitvaartspreekster te worden. Eigenlijk speelde ze al langer met het idee, maar iemand moest haar er uiteindelijk op attenderen om er dan toch maar eens door te pakken! En zo gezegd, zo gedaan. Gea stortte zich enthousiast op de opleiding tot uitvaartspreekster, maar volgde daarnaast eveneens een cursus bij de Protestantse Kerk Nederland om ook uitvaarten te kunnen leiden van kerkleden. Haar eigen bedrijf kreeg de naam “Memoriya”. 

Op mijn vraag wat Gea nu zo leuk vindt aan de combinatie van lesgeven aan kleuters en daarnaast ook uitvaartplechtigheden begeleiden, antwoordde ze: “Bij kleuters sta je heel erg aan het begin van een mensenleven. Alles ligt nog open en het is zo leuk om daar als juf je steentje aan bij te dragen! Bij een uitvaartplechtigheid ben je juist betrokken bij het einde van iemands leven. Ook daarin sta je heel dicht bij mensen, veelal de nabestaanden!”. Ik vond dat wel een mooie combinatie en zeker ook een mooie gedachte!

Haar man Geert Henk heeft al vanaf zijn jonge jaren een lichamelijke handicap, maar daar laten ze zich niet door uit het veld slaan. Ze gingen destijds met hun kinderen, maar ook nu met z’n tweetjes, overal naartoe op vakantie, in aangepaste (sta)caravans. Het leven is wat je er zelf van maakt.

Gea: een heel gewone vrouw, rustig, denkt na over dingen, maar is daarnaast een bezige bij met gevoel voor humor. Omzien naar elkaar vindt ze heel belangrijk en dat doet ze ook daadwerkelijk. Als echtgenote, als moeder, als zusje, als vriendin, als dorpsgenote, als juf en als ceremoniespreekster!

Gerdien Groot Baltink

Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 3 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 15 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 17 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 19 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 21 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47