Voor alle feestgangers is het tijd om je dirndl en Krachlederne uit de kast te halen en tickets veilig te stellen voor het Oktoberfeest.
Voor alle feestgangers is het tijd om je dirndl en Krachlederne uit de kast te halen en tickets veilig te stellen voor het Oktoberfeest.

Comeback Oktoberfest Gronau: Stadl-feest vindt plaats in oktober

Cultuur

GRONAU - “O’zapft is” is al ruim tweehonderd jaar een slogan in München en sinds 2013 ook in Gronau, toen het eerste echte Oktoberfeest daar zijn debuut vierde. Vanaf het begin was er absoluut positieve feedback, met de conclusie dat de sfeer in Gronau ruimschoots overeenkwam met die op het Oktoberfeest in München.

Het Gaudi-spektakel vond in 2019 voor het laatst plaats en was met ruim 3.500 feestgangers het grootste van zijn soort in het Münsterland. Na de coronagerelateerde pauze hebben de toenmalige exploitanten echter besloten geen vervolg te plannen. Vanwege de sterke vraag besloot het in Gronau gevestigde bureau ‘Westfalen Events GmbH’ een nieuwe editie van het cultevenement in de ‘Muziekstad in het Groen’ te organiseren.

Onder het motto ‘Waar je feest, daar strijk je neer!’ verzamelen de feestgangers uit de regio zich op zaterdag 26 oktober in een speciaal gebouwde en rustiek ingerichte Stadl Oktoberfest-tent bij de Bürgerhalle Gronau, met een echt ‘Wiesn-gevoel’. 

De organisatoren hebben een spannend programma samengesteld om te zorgen voor een muzikale knaller. De ‘Hüttenkracher’ zorgen voor een ‘echt Beiers en Wiesn-gevoel’, waarbij de populairste Wiesn-hits, sfeerliedjes en wiegende intermezzo’s voor een optimale sfeer zorgen. Achter de zeskoppige ‘Gaudi Band’ staan de volbloed muzikanten van de feestband ‘6th Avenue’. Met hits en evergreens uit de hitlijsten, schlager, rock en pop en hun bijzondere ‘fun acts’ weten ze meer te doen dan alleen maar inspireren. En om ervoor te zorgen dat niemand op zijn plek blijft zitten, hebben de organisatoren niet één, maar twee absolute topacts toegevoegd. De Stiermarkse mondharmonica biedt het beste pure muzikale plezier. Bijna niemand beheerst dit instrument sneller en preciezer dan de Oostenrijkse zanger en entertainer Sven Skutnik, die elke festivaltent ermee aan de kook brengt. Ook de ‘GEIER’ komen naar Gronau! Met de terecht verkregen cultstatus in de jaren 80 zal ‘GEIER STURZFLUG’ meer doen dan alleen de feeststadl laten trillen met bekendste feesthits.

De inloop begint om 17.00 uur, het traditionele ‘Fassanstich’ vindt plaats om 18.30 uur. De standaard toegangsprijs bedraagt 25 euro, inclusief administratiekosten en een welkomstdrankje. Vanaf nu kunnen pre-orderverzoeken worden gedaan onder het uitgangspunt ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’ per e-mail naar info@westfalen-events.de. Meer informatie over het ‘Oktoberfest Gronau’ is ook te vinden op www.westfalen-events.de.

Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 2 minuten geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 12 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 19 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima gisteren
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21