De mededelingen van de gemeente verschijnen vanaf deze week in een nieuwe lay-out.
De mededelingen van de gemeente verschijnen vanaf deze week in een nieuwe lay-out. Foto: DWF Media

Gemeentenieuws in een nieuw jasje

Nieuws

HELLENDOORN - Met ingang van deze week leest u het ‘gemeentenieuws’ in deze krant op een andere wijze. DWF media heeft de aanbesteding van afgelopen winter niet gewonnen en zal daarom het nieuws vanuit de gemeentelijke organisatie in een andere lay-out gaan aanbieden.

“Wij hebben besloten niet mee te gaan in de marktwerking die in de gemeente is ontstaan”, zegt Dick Hüve, directeur/eigenaar DWF media. “Wij hebben een voor ons reëel aanbod gedaan, zodat adverteren in Hart van Hellendoorn-Nijverdal betaalbaar blijft voor alle partijen. Huis-aan-huiskranten zijn voor inwoners gratis, maar het papier, drukwerk, salarissen (redactie, bezorgers (73!), media-adviseurs), huisvesting en dergelijke moeten wij bekostigen vanuit de publicatie-inkomsten. Dat is een balans die ik scherp in de gaten moet houden. Het is jammer dat we deze aanbesteding niet ‘gewonnen’ hebben, maar we blijven dezelfde mooie kranten maken.”

Kwaliteit

Kwalitatief kwam Hart van Hellendoorn-Nijverdal, net als voorgaande jaren, als beste huis-aan-huiskrant uit de bus. “Bij zo’n aanbesteding krijg je als meedingende organisatie inzage in de resultaten”, vertelt Linda Espeldoorn, media-adviseur. “Er zijn drie pijlers waar de gemeente naar kijkt: kwaliteit, dag van verspreiding en prijs. We begrijpen dat de prijs belangrijk is, het is per slot van rekening gemeenschapsgeld. We leggen het resultaat van de aanbesteding naast ons neer en zullen het gemeentenieuws in een andere lay-out publiceren. Voor de rest verandert er niets voor onze lezers: we blijven alle mededelingen van de gemeente publiceren, alleen in een ander jasje.”

Omdat deze krant de kwaliteit wil blijven leveren die de lezers gewend zijn, is besloten het gemeentenieuws op een andere manier aan te bieden. “We krijgen de informatie niet meer van de gemeente aangeleverd, maar kunnen dit via een link ophalen”, vervolgt Linda. “We nemen het op met een andere opmaak, omdat het onze krant compleet maakt. Samen met het wekelijkse programma van ZINiN, wedstrijdverslagen van sportverenigingen, de columns van Ingrid Aaltink, Wil de Bruine, Inge Exoo, Yvonne Doornebosch, Betsy Diender en notaris Oude Engberink en de achtergrondartikelen van Annemieke van Ipenburg. Zo brengen we toch weer iedere week een unieke, interessante en complete huis-aan-huiskrant met al het nieuws uit onze gemeente voor alle inwoners van onze gemeente.”

Donderdag

“Bij deze aanbesteding is de krant naast kwaliteit en tarief beoordeeld op dag van verspreiding. De gemeente had een grote voorkeur voor verspreiding op de woensdag. Wij willen op donderdag blijven verschijnen, omdat we daar twee jaar geleden mee zijn gestart, op verzoek van onder andere lokale winkeliers, verenigingen en stichtingen. Zij willen graag op donderdag bekendmaken welke activiteiten de inwoners in het weekend kunnen verwachten. Dat bevalt wederzijds erg goed, dus zien we geen reden dit te veranderen.”

DWF Media bestaat sinds 1999, is uitgegroeid tot een fullservice uitgeverij en beschikt over een eigen studio. In onze gemeente zijn zij de uitgever van Hart van Hellendoorn-Nijverdal. Ze ‘wonnen’ in 2020 voor de eerste keer de aanbesteding van het gemeentenieuws, toen ten koste van Twents Volksblad. De krant die zij in 2021 overnamen en samenvoegden met deze krant.

Hart van Hellendoorn-Nijverdal

Huis-aan-huiskrant Hart van Hellendoorn-Nijverdal verzorgt al het lokale nieuws uit de gemeente Hellendoorn. Niet alleen in de papieren krant die wekelijks bij iedereen in de bus valt, ook via haar eigen website en sociale mediakanalen. Zo bereiken we een breed publiek.

Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 7 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 15 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 17 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 19 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 15 mei, 18:09