Afbeelding

Looft den Heer Hellendoorn geeft passieconcert

Uitgaan

HELLENDOORN - Looft den Heer Hellendoorn geeft ook dit jaar weer een passieconcert op de woensdag voor Pasen in de Protestantse kerk in Hellendoorn. Het concert begint op 27 maart om 20.00 uur.

In tegenstelling tot vorige passieconcerten is er dit jaar geen volledige passie, maar een vorm zoals met Lessons & Carols. 

Deze keer wordt er geen volledige passie uitgevoerd maar is er een vorm gekozen zoals met Lessons & Carols. Na elk stukje schriftlezing zingt Looft den Heer een passend koraal uit The Crucifixion van John Stainer en Les sept Paroles du Christ en Croix van César Franck gezongen, aangevuld met mooie Engelse hymnes van Stainer. 

Het koor zingt samen met sopraankoor ‘In Laetitia’, Louis ten Vregelaar begeleidt het koor op het orgel en ds. Wassenaar verzorgt de lezingen. Gerrit Hoekstra heeft de algehele leiding van het passieconcert. Door zijn keuze van lezingen, koralen en hymnes is het een gevarieerd programma geworden. Een programma waarin het lijden en de dood van Jezus Christus centraal staan. Het publiek wordt volgens de organisatie meegenomen op een spirituele reis ter voorbereiding op Pasen.

Iedereen is van harte welkom op 27 maart vanaf 19.30 uur in ’n Oalen Griezen. Kaartjes voor dit concert kosten 10 euro en zijn te koop bij de koorleden, Primera Hofman en voor aanvang van het concert in de kerk.

In de film 'Back to Black' wordt haar levensverhaal verteld vanuit haar eigen perspectief, waarbij regisseur Sam Taylor-Johnson haar eigen woorden als leidraad nam.
Film 'Back to Black' over Amy Winehouse te zien bij ZINema 10 mei, 20:08
Afbeelding
Gezellige braderie in centrum FOTO'S 10 mei, 18:53
Ilona pakt de producten altijd netjes in, maar zal hier in de week van de stenen winkel extra aandacht aanbesteden.
'Hebben een mooie actie met z'n allen' 10 mei, 18:04
Afbeelding
Column: Te goed 10 mei, 11:53
Afbeelding
Duurzaam Trappen en Fairtrade Happen 9 mei, 17:41
Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 9 mei, 13:43
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 9 mei, 11:28
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 9 mei, 09:17