Wandel het kabouterpad met je kinderen, zie waar zij wonen in het bos en ontdek of de kabouters hun was weer buiten te drogen hebben gehangen!
Wandel het kabouterpad met je kinderen, zie waar zij wonen in het bos en ontdek of de kabouters hun was weer buiten te drogen hebben gehangen! Foto: A. van Ipenburg

Fietsen, spelen en natuurlijk: een ijsje!

Algemeen

HELLENDOORN - In de gemeente Hellendoorn kun je op veel manieren recreëren en nu we midden in de vakantie zitten, geven wij graag wat extra’s tips. Omdat het weer nog steeds mooi is, beginnen we met activiteiten die vooral voor gezinnen met kinderen erg geschikt zijn.

Ga je niet op vakantie, of ben je al terug, maar wil je nog wel wat ondernemen? Ben je hier lekker op vakantie en weet je niet waar te beginnen? Een eerste (gouden) tip: ga even langs bij een van de informatiepunten voor uitgebreide informatie, want we kunnen niet alles in dit artikel opnemen...

Bergen vol plezier

Vraag bij het informatiecentrum naar de ‘tijd om te spelen’-kaart. Hierop staan 126 uitstapjes, speeltuinen, activiteiten, musea en restaurants waar kinderen van klein tot groot zich uitstekend zullen vermaken. De kaart beslaat het hele gebied van Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal, wat je misschien wel in Ommen, Wierden of Raalte brengt. Er staan diverse kinder- en speelboerderijen, klimparken, musea en niet te vergeten ijsverkopers op. Het is leuk deze kaart te combineren met de speciale kinderfietsroutes of, als de kinderen wat verder kunnen fietsen, met een ‘grote’ fietsroute. Je kunt natuurlijk ook zelf een route uitstippelen langs de speeltuinen, bezienswaardigheden en restaurants die jullie aanspreken.

Kabouters

Als je meer van wandelen of korte uitstapjes houdt, zijn het Speelbos- en kabouterpad aanraders. Je vindt ze bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven op de verschillende ‘toestellen’ in het bos of ze ontdekken waar de kabouters wonen en of ze de was weer buiten hebben hangen... Als ouder maak je een heerlijke wandeling of je neemt plaats op een terrasje en geniet van een welverdiende verfrissing.

Vervolgens kun je langs de maan naar diverse planeten lopen. Het interactieve Planetenpad voert je vanaf het Buitencentrum via speciale stoeptegels naar het centrum van Nijverdal. Een mobiele app laat miljoenen jaren oude planeten of kometen driedimensionaal op het scherm van je telefoon verschijnen en geeft een schat aan informatie.

Je kunt er ook voor kiezen het pad andersom te lopen en tijdens openingstijden te eindigen bij de Sterrenwacht (reserveren is verstandig). Hier kun je nog meer ontdekken over het heelal.

Verkoeling

Ter afwisseling en om de omgeving op een andere manier te verkennen is het leuk het water op te gaan. Je kunt op diverse plaatsen bootjes, kano’s of supboards huren en lekker de Regge opgaan. Kinderen vermaken zich over het algemeen prima als ze lekker op, in en rond water kunnen spelen en op een warme zomerdag is er niet lekkerder dan een verfrissende duik! Kijk maar weer op je ‘tijd om te spelen’-kaart, want er staan genoeg mogelijkheden op!

Mocht het weer spelbreker zijn, dan staan er diverse binnenactiviteiten op de kaart. Denk aan bowlen, karten of lasergamen, een bezoek aan een museum of een lekker middagje bioscoop (maar hierover later nog meer).

Je hoeft je geen moment te vervelen en ook als je hier al jaren woont, valt er nog genoeg te beleven!

Denk niet te snel dat iets niet geschikt is voor kinderen. Bij diverse musea hebben ze speciale ‘speurtochten’, waarmee kinderen op hun eigen manier het museum ontdekken en zo verbazingwekkend veel leren.

Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld ook op de websites van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten of het IVN. Zij organiseren vaak excursies in de natuur.

Meer informatie

Medewerkers van de Tourist Info Punten kunnen je nog veel meer vertellen over de leukste manieren om onze prachtige ‘tuin’ te ontdekken. Vind ze op visithellendoorn.nl en sallandseheuvelrug.nl

Afbeelding
Groot onderhoud aan Burgemeester H. Boersingel 1 uur geleden
Afbeelding
Ruiters van de Hertruiters hadden succesvol weekend 14 uur geleden
Afbeelding
Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend 15 uur geleden
Afbeelding
NKC '51 1 speelt lastige wedstrijd tegen Ritola 17 uur geleden
Afbeelding
ZINiN informeert over digitale overheid 19 uur geleden
Afbeelding
Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers 6 jun., 14:02
Afbeelding
SVVN door naar kwartfinale nacompetitie 6 jun., 13:35
Afbeelding
Kom beleven en proeven bij boerderij Suydbroek 6 jun., 07:53