Farida Laan
Farida Laan

Drie cabaret- en muziektalenten op één avond

Uitgaan

NIJVERDAL - Het ZINiN Theater is op vrijdag 15 maart het podium voor een avond ‘Ongekend Talent’. Drie aanstormende cabaret- en muziektalenten uit de theaterwereld volgen elkaar deze avond in rap tempo op: Farida Laan, Bovenste Knoopje Open en Robin Bleeker. 

Deze avond wordt de tribune ingeschoven en de tafels en stoelen worden in een club-setting in de theaterzaal geplaatst. De bar staat in de theaterzaal klaar om een drankje te halen. En vanaf 20.15 uur is het podium voor drie acts die langzaam maar zeker de Nederlandse theaters en cabaret- en muziekliefhebbers aan het veroveren zijn, dé artiesten van de toekomst.

Farida Laan: absurdistische woordenkunstenaar

Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium. In deze voorproef op haar voorstelling ‘De Acupuncturiste’ brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten. Farida beschikt over een prachtige beheersing van de Nederlandse taal en weet als een ware woordkunstenaar het publiek te boeien.

Bovenste Knoopje Open: hartverwarmende Nederlandstalige muziek

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. In een voorproefje op de show ‘Hoe is het water?’ zoekt hij naar broodnodige lichtpuntjes en brengt hij, samen met zijn band, hartverwarmende liedjes ter ontlading van een tijd die soms welhaast apocalyptische trekjes heeft. Tegelijkertijd verschaffen ze een verhelderende en scherpe blik op een wereld vol reclames, filters en complottheorieën. Een show vol herkenning en humor.

Robin Bleeker: taalvirtuoos met cynische humor

Robin Bleeker won in 2019 op het Leids Cabaret Festival zowel de jury-, de publieks- als de persoonlijkheidsprijs niet. Sterker: hij nam niet eens deel. Robin weigert zich te laten inspireren door alledaagse dingen om hem heen en op vlijmscherpe observaties zal het publiek hem niet snel betrappen. Van een theaterpersoonlijkheid is nauwelijks sprake en enige zelfspot is hem evengoed wezensvreemd. Robin Bleeker, voor geen wat wils!

Kaarten reserveren

Kaarten voor een avondje ‘Ongekend Talent’ kosten 18,50 euro en zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 18 uur geleden
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 22 uur geleden
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn gisteren
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05